Ρολά μελιτζάνας με ρικότα και πέστο έτοιμα σε μόλις 5 λεπτά

Σάββατο, 20 Μαΐου 2017
eggplant-roll-ups-2-copy.jpg

Υλικά

2 μελιτζάνες

50 φύλλα βασιλικού

100 γραμμάρια ρικότα

1 φλιτζάνι κουκουνάρι

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδου

αλάτι

30 φύλλα ρόκας

Προετοιμασία

Κόψτε τις μελιτζάνες σε ροδέλες με πάχος περίπου ενός εκατοστού. Βάλτε  τις ροδέλες σε ένα ταψί και ψήστε τις για 2 λεπτά και από τις δυο πλευρές. Όταν είναι έτοιμες τις αφήνετε να κρυώσουν.

Για τη γέμιση βάζετε στο μπλέντερ το βασιλικό, το κουκουνάρι και λίγο ελαιόλαδο και χτυπάτε προσθέτοντας λίγο παραπάνω ελαιόλαδο αν χρειαστεί. Στη συνέχεια προσθέτετε τη ρικότα και τα φύλλα βασιλικού και ανακατεύετε ελαφρά με ένα κουτάλι. Γεμίζετε τα ρολά μελιτζάνας, τα τυλίγετε και είναι έτοιμα για απόλαυση. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα