COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

#madameginger: Το σοκολατένιο κέικ που δεν θέλει βούτυρο και είναι σούπερ ελαφρύ


MADAME GINGER

31 Μαΐου 2017

vegan-cake-chocolate.jpg

Μερίδες: 10-12 Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα

Υλικά για το κέικ:
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. ζάχαρη
110 γρ. κακάο
25 γρ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
680 ml γάλα καρύδας
70 ml σπορέλαιο ή ελαιόλαδο

Άλλα Υλικά:
κακάο και ξύσμα πορτοκαλιού για το σερβίρισμα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1) Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170oC. Λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα με τσέρκι και την περνάμε με λαδόκολλα.

2) Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.

3) Σε άλλο μπολ βάζουμε το γάλα καρύδας, το λάδι και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά.



4) Ρίχνουμε το μείγμα καρύδας στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με σύρμα ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

5) Ρίχνουμε το τελικό μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170oC, για περίπου 1 ώρα. Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε.

6) Πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε με λίγο έξτρα ξύσμα πορτοκαλιού.

Αν θέλετε περισσότερη Madame Ginger, τότε επισκεφθείτε και το FoodBlog της, MadameGinger.com. Προσοχή ανοίγει την όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.