COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

#madameginger: Πώς θα φτιάξουμε πανεύκολα φραουλοπιτάκια


MADAME GINGER

7 Ιουνίου 2017

fraoulopitakia.jpg

Μερίδες: 12-14 τεμάχια Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 25-30 λεπτά

Υλικά:
150 γρ. φράουλες κομμένες στα 2 ή στα 4 (αναλόγως το μέγεθός τους)
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια σε σκόνη
1 φύλλο ζύμη κουρού (περίπου 350 γρ.)
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC, στον αέρα.

2) Σε μπολ βάζουμε τις κομμένες φράουλες, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και ανακατεύουμε.

3) Πάνω σε λαδόκολλα που έχουμε απλώσει σε ξύλο κοπής, ανοίγουμε προσεκτικά τη ζύμη για να μη σπάσει.

4) Κόβουμε τη ζύμη σε ισομεγέθη τετράγωνα. Σε κάθε κομμάτι ζύμης βάζουμε στο κέντρο από μια κουταλιά (όχι γεμάτη) γέμιση με φράουλες.



5) Κλείνουμε τη ζύμη σε τρίγωνα και πιέζουμε τις άκρες να σφραγίσουν καλά.

6) Τοποθετούμε τα πιτάκια σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα.

7) Τα αλείφουμε με το αυγό.

8) Ψήνουμε τα φραουλοπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10-15 λεπτά και σερβίρουμε.

Αν θέλετε περισσότερη Madame Ginger, τότε επισκεφθείτε και το FoodBlog της, MadameGinger.com. Προσοχή ανοίγει την όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.