
Μερίδες: 4-6 Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 10-15 λεπτά
Υλικά για τη γέμιση τυριού:
300 γρ φέτα, λιωμένη με πιρούνι
2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.γ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το χυλό τηγανίσματος:
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
190 ml μπύρα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Άλλα υλικά:
20-22 κολοκυθοανθοί
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1) Αφαιρούμε το εσωτερικό των κολοκυθοανθών, τους πλένουμε και τους στεγνώνουμε προσεκτικά σε χαρτί κουζίνας.
2) Βάζουμε σε μπολ τη φέτα, το γιαούρτι, το δυόσμο και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
3) Γεμίζουμε τους κολοκυθοανθούς με τη γέμιση τυριού. Στρίβουμε τις άκρες για να “κλειδώσουν”.
4) Σε άλλο μπολ βάζουμε τη μπύρα, το ελαιόλαδο, αλάτι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί πηχτός αλλά ρευστός χυλός.
5) Ζεσταίνουμε μπόλικο ηλιέλαιο σε κατσαρόλα. Βουτάμε έναν-έναν τους κολοκυθοανθούς στο μπολ με το χυλό κι έπειτα τους τηγανίζουμε στο λάδι για 2-3 λεπτά απο όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσουν και να είναι τραγανοί.
6) Τους ακουμπάμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.
Αν θέλετε περισσότερη Madame Ginger, τότε επισκεφθείτε και το FoodBlog της, MadameGinger.com. Προσοχή ανοίγει την όρεξη!
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.
Διαβάζονται Τώρα
- Ένας επίπονος κύκλος ολοκληρώνεται γι’ αυτά τα 3 ζώδια μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου
- Είσαι single; 5 λόγοι που πρέπει να χαίρεσαι γι’ αυτό, σύμφωνα με την επιστήμη
- Η Ιαπωνία δεν σταματά να μας εκπλήσσει: Δημιούργησε χώρους κλάματος, όπου άνδρες βλέπουν ταινίες μαζί σου και σκουπίζουν ακόμα και τα δάκρυά σου