COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Λαχταριστό αλμυρό κέικ με τυρί και πατάτες


6 Μαρτίου 2018

torta-montanara-1.jpg

Υλικά

2 ρολά ζύμης

3 μεγάλες πατάτες

200 γραμμάρια μανιτάρια

50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα

80 γραμμάρια τυρί προβολόνε

1 σκελίδα σκόρδο

1 ματσάκι μαϊντανό

Ελαιόλαδο

1 αυγό

Αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Στη συνέχεια κόβουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μαζί με το σκόρδο σε λάδια σε μια κατσαρόλα για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μαϊντανό και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ λιώνουμε τις πατάτες μαζί με την παρμεζάνα και προσθέτουμε μανιτάρια, αυγό, τριμμένη παρμεζάνα και στη συνέχεια ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια ανοίγουμε το φύλλο σε ένα ταψί και ρίχνουμε το μίγμα και στο τέλος το προβολόνε και από πάνω καλύπτουμε με το άλλο φύλλο ζύμης. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.