Φτιάχνουμε τα πιο νόστιμα αλμυρά ντόνατς με τυρί και ζαμπόν
31 Μαΐου 2018
Υλικά
1 κιλό πατάτες
100 γραμμάρια ζαμπόν
3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
1 αυγό
Αλάτι
Τριμμένη φρυγανιά
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες, όταν είναι έτοιμες τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις λιώνουμε μέχρι να γίνουν πουρές. Υστέρα προσθέτουμε στο μπολ το αλάτι, το ζαμπόν, το αυγό, λίγη τριμμένη φρυγανιά και τη παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Μετά από μια ώρα βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο και φτιάχνουμε μικρά κουλουράκια σαν ντόνατς. Σε ένα μπολ έχουμε βάλει λίγη τριμμένη φρυγανιά και περνάμε τους λουκουμάδες και τους βάζουμε σε ένα ταψί αφού έχουμε πριν τοποθετήσει μια λαδόκολλα και έχουμε ρίξει λίγο λάδι. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.