UPDATE

«Έλεγαν πως είναι αδύνατο»: Πώς η Παναγία των Παρισίων θα αναβιώσει με μεσαιωνικές τεχνικές


JTeam

22 Αυγούστου 2022

«Έλεγαν πως είναι αδύνατο»: Πώς η Παναγία των Παρισίων θα αναβιώσει με μεσαιωνικές τεχνικές
Μετά την καταστροφή του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων, τον Απρίλιο του 2019 από πυρκαγιά, πολλοί ήταν εκείνοι που υποστήριξαν πως θα ήταν αδύνατο να ανεγερθεί εκ νέου με έναν ιστορικά πιστό τρόπο. Από ό,τι φαίνεται όμως, έκαναν λάθος…

Ο καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων είχε οικοδομηθεί με τεχνικές μια άλλης εποχής και μετά την καταστροφή του, πολλοί ήταν εκείνοι που υποστήριζαν πως θα ήταν αδύνατο να ανεγερθεί εκ νέου με έναν ιστορικά πιστό τρόπο. Από ό,τι φαίνεται όμως, ένα αρχαιολογικό πείραμα θα καταφέρει να αναβιώσει τον ναό.

Πίσω στο 1253μΧ, ο ευγενής Γκίλμπερτ Κουρτενέι φεύγει από το κάστρο Γκεντελόν για να πολεμήσει στις Σταυροφορίες, αφήνοντας πίσω τη γυναίκα του υπεύθυνη για τους εργάτες που χτίζουν το νέο σπίτι της οικογένειας: ένα μικρό κάστρο που αρμόζει στην κοινωνική του θέση ως ιππότης στην υπηρεσία του βασιλιά Λουδοβίκου ΙΧ.

Σήμερα, σε ένα ξέφωτο του δάσους στη βόρεια Βουργουνδία, η ιστορία ξαναγράφεται υπό τον ήχο της σμίλης πάνω στην πέτρα και του τσεκουριού πάνω στο ξύλο, καθώς τεχνίτες του 21ου αιώνα μαθαίνουν και τελειοποιούν τις ξεχασμένες μεσαιωνικές τεχνικές.

Διάβασε τη συνέχεια στο monopoli.gr