UPDATE

Καλωσήρθες στην κρίση των εικοσικάτι: Η quarter-life crisis, η Τaylor Tomlison και η λύση


JTeam

25 Σεπτεμβρίου 2022

 Καλωσήρθες στην κρίση των εικοσικάτι: Η quarter-life crisis, η Τaylor Tomlison και η λύση
Αν είσαι από 20 μέχρι και 30, μην τα τινάξεις όλα στον αέρα (ακόμη)

Καλώς ήρθατε στην quarter-life crisis. Αν είσαι στις αρχές των 20 σου έως και τα μέσα των 35 σου, είναι πάρα πολύ πιθανό να έχεις αναρωτηθεί, το τι στο καλό κάνεις με την ζωή σου, αν αυτή είναι η ζωή που θέλεις να ζεις για τα επόμενα χρόνια. Αν πήρες τις σωστές αποφάσεις για τις σπουδές σου, για την δουλειά σου, για τις σχέσεις που έχεις. Για το αν πρέπει να παραιτηθείς από όλους και από όλα και γενικότερα αν νιώθεις πως δεν ξέρεις τίποτα πια.

Στο σημείο αυτό θα φέρω στην "συζήτηση" μας την Τaylor Tomlison. Tην οποία προσωπικά προσκυνώ, μαζί με πολλά ακόμη Αμερικανάκια που στήνονται στα stand up comedy shows της για μια και μόνο παράσταση της, στην οποία μάντεψε τι κάνει. Ναι, σατιρίζει και χλευάζει την κρίση των ατόμων που ανήκουν στις ηλικίες των 20 κάτι μέχρι και 30. Βέβαια, δεν αναφέρεται μόνο στην Quarter-life crisis, αλλά και σε όλα όσα έχει συναντήσει στην μέχρι τώρα ζωή της, η οποία είναι μόλις 25.

Είναι από τις λίγες κωμικούς που μπορούν να δώσουν τόσο καλά την αίσθηση για τα challenges και κυρίως τα ψυχικά θέματα, με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι millennials και όχι μόνο. Είναι λιγάκι δύσκολο να προσδιορίσουμε το τι ακριβώς εστί η συγκεκριμένη ηλικιακή κρίση, όμως το μόνο σίγουρο, είναι πως επηρεάζει χιλιάδες έως εκατομμύρια νέους.

Προτού αποφασίσεις να τα τινάξεις όλα στον αέρα, να παραιτηθείς, να ξοδέψεις όλη σου την περιουσία σε ότι βρεις μπροστά σου, να το βάλεις στα πόδια, να χωρίσεις από την σχέση σου, να εγκαταλείψεις την οικογένεια σου και γενικά προτού πάρεις την οποιαδήποτε απόφαση, θέλω να ξέρεις πως αν όχι όλοι, οι περισσότεροι και έχουν περάσει από μια τέτοια φάση ή και ακόμη περνούν.

Το να νιώθεις τα παραπάνω, για αρχή ας πούμε ότι είναι πάρα πολύ φυσιολογικό και μάλιστα θα μπορούσε να δείξει πως ακόμη υπάρχει ένα παιδί με όνειρα και φιλοδοξίες μέσα σου, το οποίο δεν είναι ευχαριστημένο με τις μέχρι τώρα επιλογές σου και σε καλεί να προσπαθήσεις για κάτι καλύτερο. Για κάτι το οποίο θα σε γεμίζει περισσότερο. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορείς να συνεχίζεις να υποστηρίζεις τις μέχρι τώρα επιλογές σου και να βρεις τον δικό σου δρόμο, φτιάχνοντας τον έτσι όπως τον έχεις φανταστεί. Φτάνει όμως με τις φιλοσοφίες, πάμε να δούμε τα πράγματα στην πράξη.

Κατανόησε το παρελθόν σου

Για αρχή είναι σημαντικό να κατανοήσεις το παρελθόν σου και να συνειδητοποιήσεις γιατί έκανες ότι έκανες. Το ήθελαν οι άλλοι; Το διάλεξες πραγματικά εσύ; Το να κάνεις μια αναδρομή στο πως κατέληξες στο σήμερα, θα σε βάλει σε μια σειρά.

Σταμάτα επιτέλους να κρίνεις τον εαυτό σου

Σταμάτα να κρίνεις τον εαυτό σου. Όλοι κάνουμε λάθη, αποδέξου καταστάσεις, δεν μπορείς να ελέγχεις τα πάντα. Πιάσε την ζωή σου από εδώ που είναι και ξεκίνα να κάνεις περισσότερα απ' όσα αγαπάς.

Απόλαυσε την διαδρομή και την Taylor Tomlison

Επειδή κανείς δεν γνωρίζει πόσο μπορεί να κρατήσει μια ηλιακή κρίση, αφού καταλάβεις ότι τα συναισθήματα σου είναι εκεί για να σε παρακινήσουν και να σε βοηθήσουν να πας παρακάτω (με καλύτερο τρόπο), τότε απόλαυσε την διαδρομή, χωρίς να πολυσκέφτεσαι. Και να μην ξέρεις στην ουσία τι πραγματικά θες, και τι ζητάς, δώσε σου λίγο χρόνο, χωρίς να πιέζεις καταστάσεις και να απελπίζεσαι.

Στην τελική δεν μπορείς να τα έχεις όλα τέλεια στην ζωή σου και να μην σε απασχολεί ποτέ τίποτα και να φαντάζεσαι πως η δεκαετία των 20 σου θα είναι μόνο πάρτι, διασκέδαση και όλα ξέγνοιαστα. Μέχρι τότε, αν τίποτα δεν σε γεμίζει και δεν ξέρεις πια τι να κάνεις με την ζωή σου, αλλά είσαι ακόμη νέος, τότε απόλαυσε λίγο από την Taylor Tomlison.