UPDATE

Πρίγκιπας Harry και Elton John κατά της Daily Mail: Καταγγέλλουν τηλεφωνικές παρακολουθήσεις


JTeam

7 Οκτωβρίου 2022

Πρίγκιπας Harry και Elton John κατά της Daily Mail: Καταγγέλλουν τηλεφωνικές παρακολουθήσεις
Οι καταγγελίες από τον Harry, Elton John και άλλους Βρετανούς celebrities για παράνομη παρακολούθηση των τηλεφώνων τους από την εφημερίδα Daily Mail

Σκάνδαλο προ των πυλών έχουμε στην Βρετανία, όπου υπάρχουν καταγγελίες για παράνομη παρακολούθηση τηλεφώνων, με την υπόθεση να φτάνει στην δικαιοσύνη. Νομικά κατά του εκδότη της εφημερίδας Daily Mail αποφάσισαν να κινηθούν ο πρίγκιπας Harry, ο Elton John και άλλοι διάσημοι Βρετανοί, καθώς καταγγέλλουν πέρα από τις παρακολουθήσεις και άλλες παραβιάσεις της ιδιωτικότητας.

Η είδηση έγινε γνωστή σήμερα από δικηγορική εταιρεία που τους εκπροσωπεί, ενω μεταξύ των διάσημων που καταγγέλλουν την Daily Mail είναι επίσης οι ηθοποιοί Elizabeth Harley και Sadie Frost, ο κινηματογραφικός παραγωγός David Furnish (σύντροφος του Έλτον Τζον) και η Dorin Lorens, μητέρα του εφήβου Steven Lorens που έχασε τη ζωή του σε ρατσιστική επίθεση το 1993.

Ο όμιλος Associated Newspapers, στον οποίο ανήκει η Daily Mail, διέψευσε τους ισχυρισμούς, χαρακτηρίζοντάς τους «αβάσιμους» και «άκρως δυσφημιστικούς». Οι ενάγοντες έχουν στοιχεία σε βάρος του ομίλου Associated Newspers για παραβιάσεις της ιδιωτικότητας, σύμφωνα με τη δικηγορική εταιρεία Hamlins. Αναφέρει ενδεικτικά την τοποθέτηση κοριών σε αυτοκίνητα και σπίτια, καθώς και την παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών.

Ο πρίγκιπας Harry και η σύζυγός του Meghan έχουν ξαναέρθει σε ρήξη με τις βρετανικές tabloits μετά τον γάμο του το 2018. Είχαν καταστήσει σαφές πως δεν επιθυμούσαν την παραμικρή εμπλοκή με τέσσερις μεγάλες εφημερίδες, συμπεριλαμβανομένης της Daily Mail, καταλογίζοντάς τους ψεύδη.

Η ασφυκτική πίεση που ένιωθαν από τα μέσα ενημέρωσης ήταν άλλωστε ένας από τους λόγους που επικαλέστηκε το ζεύγος για να εξηγήσει γιατί πήρε την απόφαση να παραιτηθεί από τα βασιλικά καθήκοντα και να μετακομίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες.