UPDATE

Jeffrey Dahmer: Κυκλοφόρησε Ηalloween στολή - Αντιδρά η μητέρα θύματος


JTeam

17 Οκτωβρίου 2022

Jeffrey Dahmer: Κυκλοφόρησε Ηalloween στολή - Αντιδρά η μητέρα θύματος
O «κανίβαλος του Μιλγουόκι» γίνεται στολή για το Halloween και προκαλούνται (δικαίως) αντιδράσεις

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις ποιος είναι ο Jeffrey Dahmer, αρχικά πες μας πώς το κατάφερες, αφετέρου πρόκειται για έναν από τους πιο γνωστούς κατά συρροή δολοφόνους. Η ιστορία του έγινε σειρά φέτος και προβάλλεται στο Netflix. Οι φρικτές δολοφονίες του είχαν καθηλώσει το κοινό παγκοσμίως, με αποτέλεσμα η φετινή σειρά με πρωταγωνιστή τον Evan Peters να γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς του Netflix.

Ένα από τα θύματα του Dahmer (του επονομαζόμενου και κανίβαλου του Μιλγουόκι), ήταν και ο Tony. Η Shirley Hughes, μητέρα του Tony, δήλωσε χαρακτηριστικά πως τα νέα κοστούμια του Halloween με την μορφή του δολοφόνου, είναι ανησυχητικά και προκαλούν πολλά τραύματα στις οικογένειες των θυμάτων.

Jenny.Gr

Το θέμα προκάλεσε αντιδράσεις στο Twitter με αρκετούς χρήστες να βάλλονται κατά του Netflix που επανέφερε στην επικαιρότητα την ιστορία του δολοφόνου με τη σειρά «Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story» αλλά και το ντοκιμαντέρ με τις ηχογραφημένες του συνεντεύξεις. Η Shirley Hughes έχει ήδη πει ότι τα πράγματα δεν συνέβησαν όπως τα προβάλλει η σειρά του Netflix.

«Δεν καταλαβαίνω πώς το κάνουν αυτό» είπε 85χρονη για την παραγωγή του Netflix. «Δεν καταλαβαίνω πως χρησιμοποιούν τα ονόματά μας και δείχνουν αυτά τα πράγματα». Το κοστούμι του Dahmer περιλαμβάνει τα χαρακτηριστικά γυαλιά του, μία ξανθή περούκα και κοντομάνικο πουκάμισο.

Η σειρά του Netflix έχει αποτελέσει έμπνευση και για έναν Καναδό, ο οποίος πουλάει αντικείμενα του δολοφόνου online.

Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που προειδοποιούν τον κόσμο να μην επιλέξει αυτή την αμφίεση για το Halloween καθώς δεν είναι ούτε κατά διάνοια αστεία και δεν ανταποκρίνεται στο πνεύμα της γιορτής. Υπενθυμίζεται ότι ο Jeffrey Dahmer δολοφόνησε και στη συνέχεια έφαγε μέρη από τις σορούς 17 αγοριών και ανδρών, μεταξύ 1978 και 1991, οπότε και συνελήφθη από τις αρχές.

Του επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη και στη συνέχεια δολοφονήθηκε από άλλον κρατούμενο το 1994 μέσα στις φυλακές του Γουισκόνσιν. Tην ίδια ώρα σειρά του Netflix «Monster: The Jeffrey Dahmer Story» έχει γίνει η δεύτερη αγγλόφωνη σειρά στην ιστορία της πλατφόρμας, που την έχουν παρακολουθήσει τα περισσότερα άτομα.