UPDATE

Μεγάλη Βρετανία: Nέος πρωθυπουργός ο Rishi Sunak


JTeam

24 Οκτωβρίου 2022

Μεγάλη Βρετανία: Nέος πρωθυπουργός ο Rishi Sunak
Ο 42χρονος είναι ο πρώτος ινδικής καταγωγής πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου. H Penny Mordaunt αποσύρθηκε από την κούρσα για τη διαδοχή της Λιζ Τρας

Ο Rishi Sunak είναι και επίσημα ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας. Ο 42χρονος είναι ο πρώτος ινδικής καταγωγής πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου. H Penny Mordaunt αποσύρθηκε από την κούρσα για τη διαδοχή της Λιζ Τρας. Ο 42χρονος Ρίσι Σούνακ, πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, ορίστηκε νέος αρχηγός των Συντηρητικών σήμερα Δευτέρα (24/10), αντικαθιστώντας την Τρας. Πρόκειται για τον τρίτο πρωθυπουργό της Βρετανίας μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες.

Η Μόρτοντ αποχώρησε από την κούρσα για την ηγεσία των Συντηρητικών, αφού δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τους απαιτούμενους 100 υποστηρικτές, ενώ και κάποιοι ισχυροί υποστηρικτές της την πίεζαν να δεχθεί τον Σούνακ νέο ηγέτη των Τόρις και πρωθυπουργό.

Jenny.Gr

Πολυεκατομμυριούχος και πρώην χρηματιστής, ο Rishi Sunak καλείται να αντιμετωπίσει μία από τις σοβαρότερες προκλήσεις αποκαθιστώντας την αμαυρωμένη δημοσιονομική εικόνα της Βρετανίας, μειώνοντας δαπάνες. Η Βρετανία βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στην ύφεση εξαιτίας του αυξανόμενου ενεργειακού κόστους, των στεγαστικών επιτοκίων και των αυξήσεων στις τιμές των τροφίμων. Ταυτόχρονα ο Σούνακ θα προεδρεύσει των Τόρις που τους τελευταίους μήνες περνούν μία κρίση και είναι πολωμένοι ιδεολογικά, τη στιγμή που οι πολίτες είναι εξοργισμένοι με τους Βρετανούς πολιτικούς.

Διαβάστε περισσότερα για τον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας, στο reader.gr