UPDATE

Ένα coming out με πολιτικό βάρος


JTeam

27 Οκτωβρίου 2022

Ένα coming out με πολιτικό βάρος
Μια άποψη για την απόφαση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Γιάννη Μόσχου να παραδεχτεί δημόσια τον σεξουαλικό προσανατολισμό του.

Από την επόμενη της συνέντευξης του στην κυριακάτικη Καθημερινή (και τη δημοσιογράφο Γιώτα Συκκά), το όνομα του Γιάννη Μόσχου πρωταγωνιστεί σε δημοσιεύματα και σε μέσα ενημέρωσης όπου ποτέ πριν δεν είχε εμφανιστεί. Ούτε καν, όταν αναδείχθηκε ως ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού με διαφανή διαδικασία διαγωνισμού και αξιολόγησης.

Ωστόσο, από την Δευτέρα ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου έχει γίνει «θέμα» δηλώνοντας ανοιχτά τον σεξουαλικό προσανατολισμό του, χωρίς φόβο και πάθος. Τουλάχιστον, χωρίς φόβο και πάθος – τούτη τη στιγμή. Γιατί για τον καθένα και την καθεμιά που κοινοποιεί την ομοφυλοφιλία του/της ακόμα και στους πιο κοντινούς του/της ανθρώπους ελλοχεύει και ο φόβος (για την απόρριψη) και τα πάθη (για τον χλευασμό, το bulling ή και τον αποκλεισμό). Είναι πολύ γνωστά κι επαναλαμβανόμενα όλα αυτά τα μοτίβα – ας μην τα ξαναλέμε.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr