AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

UPDATE

Ο Πόλεμος των Κόσμων: Όταν η Αμερική έπεσε θύμα μίας φάρσας από τον… Όρσον Γουέλς


JTeam

30 Οκτωβρίου 2022

Ο Πόλεμος των Κόσμων: Όταν η Αμερική έπεσε θύμα μίας φάρσας από τον… Όρσον Γουέλς
Όταν στην Αμερική το Halloween και το trick or treat δεν ήταν ακόμα τόσο διαδεδομένα, ένας τολμηρός ραδιοφωνικός παραγωγός κατάφερε να κάνει τον κόσμο να νομίζει πως η Αμερική δεχόταν επίθεση από εξωγήινους

Στις 30 Οκτωβρίου του 1938, ο Όρσον Γουέλς παρουσίαζε ένα επεισόδιο της εκπομπής του, με θεματικό τίτλο “Ο Πόλεμος των Κόσμων“. Αυτό που δεν ήξερε το κοινό που περίμενε να την ακούσει όμως, ήταν πως κατά τη διάρκεια της εκπομπής αυτής θα γίνονταν μάρτυρες μίας εξωγήινης εισβολής.

Ο Όρσον Γουέλς διατηρούσε τη ζώνη 20:00 με 21:00 του ραδιοφωνικού σταθμού CBS, με την εκπομπή του «Mercury Theatre On The Air» να έχει φανατικό κοινό και μεγάλη επιτυχία.

Ο ίδιος, πέρα από ραδιοφωνικός παραγωγός ήταν και σκηνοθέτης, ηθοποιός και “πατέρας” του «Πολίτη Κέιν», ενός από τα πιο διάσημα δράματα εποχής. Η αγάπη του για τη δημιουργία σεναρίων ήταν αυτή που του έδωσε την ιδέα να κάνει στο κοινό του μία φάρσα που θα του έμενε αξέχαστη.

Διαβάστε την συνέχεια στο monopoli.gr