UPDATE

Ο Mark Zuckerberg έπαθε Elon Musk - Ανακοινώνει χιλιάδες απολύσεις


JTeam

7 Νοεμβρίου 2022

Ο Mark Zuckerberg έπαθε Elon Musk - Ανακοινώνει χιλιάδες απολύσεις
Και κανείς δεν πέφτει από τα σύννεφα!

Σε συνέχεια των αποφάσεων του Elon Musk να απολύσει του μισούς εργαζόμενους του Twitter και μετά να τους ζητήσει πίσω, ο Mark Zuckerberg φαίνεται πως θέλει να κάνει το ίδιο και κανείς δεν ξαφνιάζεται.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Meta ετοιμάζεται για απολύσεις «μεγάλης κλίμακας», μέσα σε αυτήν την εβδομάδα. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία απασχολεί πάνω από 87.000 εργαζομένους παγκοσμίως και οι επερχόμενες απολύσεις εκτιμάται πως θα είναι μεγαλύτερες και από αυτές του Twitter. Η Meta αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση που κάνει λόγο για μία ευρεία ανακατάταξη της δομής της εταιρίας μετά την πρώτη πτώση εσόδων στην ιστορία της τον Ιούλιο.

Η εταιρία έχει κατηγορήσει για αυτήν την πτώση τον ανταγωνισμό από το TikTok, καθώς και τη μείωση εσόδων λόγω του App Tracking Transparency χαρακτηριστικού της Apple. Παράλληλα, το στοίχημα του Mark Zuckerberg για το Metaverse δεν αποφέρει όσα αναμένονταν και κοστίζει ακριβά στην εταιρία.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης παρουσίασης των απογοητευτικών αποτελεσμάτων χρήσης τριμήνου, ο Zuckerberg είπε πως το προσωπικό δεν θα αυξηθεί πριν από τα τέλη του 2023, αντίθετα αναμένεται να μειωθεί «ελαφρά».

«Αντιμετωπίζουμε ασταθές μακροοικονομικό περιβάλλον, αυξημένο ανταγωνισμό, προβλήματα στη διαφημιστική στόχευση και μεγεθυνόμενα κόστη για τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις μας, όμως πρέπει να πω πως τα προϊόντα μας έχουν τη δυνατότητα να τα πάνε καλύτερα από ό,τι υποδεικνύουν ορισμένα σχόλια», καθησύχαζε ο ίδιος στα τέλη Οκτωβρίου και σε λιγότερο από έναν μήνα, φαίνεται πως εμπνέεται έντονα από τον Musk. Μετά τις απολύσεις, ποιος ξέρει; Ίσως, κι αυτός ζητάει πίσω τους εργαζομένους του, με την πρόφαση πως η βιαστική απόφαση ήταν ένα «μεγάλο λάθος».