UPDATE #NOW

To Twitter ζητά πίσω τους εργαζόμενούς του - Οι ισχυρισμοί ότι απολύθηκαν «κατά λάθος»


JTeam

7 Νοεμβρίου 2022

To Twitter ζητά πίσω τους εργαζόμενούς του - Οι ισχυρισμοί ότι απολύθηκαν «κατά λάθος»
Splash News
Η απόφαση ήταν «βιαστική και χαοτική»

Το Twitter πέρασε στα χέρια του Elon Musk. Αυτό ήταν το πρώτο παράδοξο νέο, το οποίο έπρεπε κάπως να διαχειριστούμε πριν λίγες ημέρες. Το αμέσως επόμενο παράδοξο είναι ότι ο μεγιστάνας της Tesla είπε κι έκανε πράξη τις μαζικές απολύσεις. Απέλυσε για την ακρίβεια, το μισό προσωπικό της εταιρείας με χάρη και με ένα mail 159 λέξεων.

Κάπως έτσι πολλοί celebrities και μη, κλείνουν τους λογαριασμούς τους από το μέσο που «καταστρέφει την ελευθερία» και απειλεί με ολοένα και περισσότερες χρεώσεις. Εν όψει όλων αυτών, η νέα διοίκηση παίρνει πίσω τα όσα έκανε και ζητά τώρα από δεκάδες υπαλλήλους να γυρίσουν πίσω, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. Κάποιοι από όσους καλούνται να επιστρέψουν, αναφέρεται ότι απολύθηκαν κατά λάθος ενώ σε κάποιους άλλους ειπώθηκε ότι η εταιρεία δεν είχε εκτιμήσει σωστά τις ικανότητες, τη δουλειά και την εμπειρία τους.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία απέλυσε σχεδόν 3.700 εργαζομένους την προηγούμενη εβδομάδα με ένα mail.

«Όσον αφορά τη μείωση του προσωπικού του Twitter, δυστυχώς δεν υπάρχει επιλογή όταν η εταιρεία χάνει πάνω από 4 εκατ. δολ. την ημέρα», έγραψε ο Musk στο Twitter την Παρασκευή. Σύμφωνα με το Bloomberg, η απόφαση να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι πίσω στις θέσεις τους, δείχνει πόσο βιαστική και χαοτική ήταν η κίνηση όλων αυτών των απολύσεων.

Όσο για το mail που τους είχε σταλεί, έχει πολύ ενδιαφέρον. «Γεια σας, Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα, το Twitter πραγματοποιεί μείωση του εργατικού δυναμικού για να βελτιώσει την κατάσταση της εταιρείας. Αυτές οι αποφάσεις δεν είναι ποτέ εύκολες και με λύπη σας ενημερώνουμε ότι ο ρόλος σας στο Twitter έχει επηρεαστεί. Σήμερα είναι η τελευταία σας ημέρα εργασίας στην εταιρεία, ωστόσο, θα παραμείνετε απασχολούμενοι του Twitter και θα λάβετε αποζημίωση και παροχές μέχρι την ημερομηνία αποχώρησής σας στις 2 Φεβρουαρίου 2023».