UPDATE #NOW

Twitter: Ο Musk ξεκινά τις χρεώσεις - 20$ τον μήνα η επαλήθευση λογαριασμού


JTeam

31 Οκτωβρίου 2022

Twitter: Ο Musk ξεκινά τις χρεώσεις - 20$ τον μήνα η επαλήθευση λογαριασμού
O Elon Musk έρχεται να αλλάξει πολλά στο Twitter ως νέος CEO του, και κάνει την αρχή με χρεώσεις στους χρήστες

To Twitter ανήκει και επισήμως στον Elon Musk ο οποίος φέρνει ριζικές αλλαγές και απειλεί τους υπαλλήλους πως όποιος δεν ακολουθεί τις οδηγίες του θα απολύεται με συνοπτικές διαδικασίες -το πρώτο κύμα απολύσεων έχει ήδη ξεκινήσει. Οι αλλαγές που φέρνει ο Musk έχουν και κόστος,αφού το Twitter πλέον θα χρεώνει 20 δολάρια το μήνα για την επαλήθευση των λογαριασμών που φέρουν το μπλε badge, σύμφωνα με το «The Verge».

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του πρακτορείου, η οδηγία του είναι να αλλάξει το Twitter Blue, η προαιρετική συνδρομή της εταιρείας που κόστιζε 4,99$ το μήνα και ξεκλείδωνε πρόσθετες λειτουργίες, σε μια πιο ακριβή συνδρομή. Η νέα αυτή συνδρομή θα περιέχει όμως και την επαλήθευση λογαριασμού του χρήστη.

Το Twitter σχεδιάζει επί του παρόντος να χρεώσει 19,99 $ για τη νέα συνδρομή Twitter Blue. Σύμφωνα με το τρέχον σχέδιο, οι επαληθευμένοι χρήστες θα έχουν στη διάθεσή τους 90 ημέρες για να εγγραφούν ή θα χάσουν το «μπλε σήμα» που κάνει verified τον λογαριασμό τους. Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν χθες ότι πρέπει να τηρήσουν την προθεσμία κυκλοφορίας του νέου χαρακτηριστικού (7 Νοεμβρίου) διαφορετικά θα απολυθούν. Ή, όπως φέρεται να είπε ο Musk ««Τηρήστε την προθεσμία ή μαζέψτε τα πράγματά σας και φύγετε».

Ο Musk ήταν ξεκάθαρος τους μήνες πριν από την απόκτηση του Twitter ότι ήθελε να ανανεώσει τον τρόπο με τον οποίο η πλατφόρμα επαληθεύει λογαριασμούς και χειρίζεται τα bots. Την Κυριακή, έγραψε στο Twitter: «Η όλη διαδικασία επαλήθευσης ανανεώνεται αυτή τη στιγμή».

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που το Twitter σκέφτεται να χρεώσει για επαλήθευση. Εκπρόσωπος του Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.