UPDATE

Η Amazon ετοιμάζει απολύσεις 10.000 εργαζομένων, σύμφωνα με τους NYT


JTeam

15 Νοεμβρίου 2022

Η Amazon ετοιμάζει απολύσεις 10.000 εργαζομένων, σύμφωνα με τους NYT
Αν το σχέδιο προχωρήσει, θα είναι το μεγαλύτερο σχέδιο απολύσεων στην ιστορία της εταιρείας

Κάτι πάει πολύ λάθος τον τελευταίο καιρό με διεθνείς κολοσσούς, οι οποίοι προχωρούν σε μαζικές απολύσεις. Μετά το Twitter και το Facebook, όπου χιλιάδες εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους, σειρά έχει η Amazon, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times η διαδικτυακή πλατφόρμα πωλήσεων ετοιμάζει απολύσεις 10 χιλιάδων εργαζομένων.

Jenny.Gr

Ο αριθμός των απολύσεων που σχεδιάζει η Amazon αντιπροσωπεύει λίγο λιγότερο από το 1% του μισθολογικού κόστους του ομίλου, ο οποίος είχε 1,6 εκατομμύριο εργαζόμενους παγκοσμίως στο τέλος του 2021. Ένας σημαντικό μέρος του προσωπικού της αποτελείται από εποχικούς εργαζόμενους, που προσλαμβάνονται σε περιόδους αυξημένης δραστηριότητας, ιδίως την περίοδο των διακοπών στο τέλος του έτους.

Σύμφωνα με τους NYT, οι περικοπές αυτές αφορούν θέσεις εργασίας στο τμήμα Amazon Devices (ηλεκτρονικές συσκευές εξοπλισμένες με φωνητικό βοηθό Alexa ή αναγνώστες Kindle), στο τμήμα λιανικών πωλήσεων, καθώς και στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού. Ωστόσο, η κατανομή ανά χώρα δεν προσδιορίζεται.

Η αμερικανική εφημερίδα διευκρινίζει ακόμη ότι ο συνολικός αριθμός των απολύσεων είναι πιθανό να αλλάξει. Εάν επιβεβαιωθεί, θα είναι το μεγαλύτερο σχέδιο απολύσεων στην ιστορία της εταιρείας. Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, η Amazon δεν έδωσε κάποια ξεκάθαρη απάντηση σχετικά με το θέμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία είχε ήδη ανακοινώσει πάγωμα προσλήψεων στα γραφεία της πριν από δύο εβδομάδες.