UPDATE

Picasso: Έφυγε από την ζωή η κόρη του Maya, σε ηλικία 87 ετών


JTeam

21 Δεκεμβρίου 2022

Picasso: Έφυγε από την ζωή η κόρη του Maya, σε ηλικία 87 ετών
@museopicassomalaga
«Η Maya Ruiz Picasso πέθανε γαλήνια το πρωί, περιστοιχισμένη από την οικογένειά της» ανέφερε η ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον δικηγόρο Ρισάρ Μαλκά, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για τα αίτια θανάτου της

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κόρη του θρυλικού ζωγράφου, η οποία γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 1935 και ήταν η πρώτη του κόρη, την οποία απέκτησε με τη μούσα του και μοντέλο από τη Γαλλία, την Μarie Τherese Walter. Picasso και Mary ήταν μαζί από το 1927, ενώ η γέννηση του πρώτου τους παιδιού της Maya Picasso, έφερε τα πάνω-κάτω στη ζωή του καλλιτέχνη, ο οποίος απέκτησε συνολικά τέσσερα παιδιά από 4 διαφορετικές συντρόφους.

Να σημειωθεί ότι αυτή την περίοδο στο Εθνικό Μουσείο Πικάσο του Παρισιού παρουσιάζεται μια έκθεση με αντικείμενο τη σχέση της Μάγιας με τον πατέρα της. «Η Μάγια με την κούκλα» (1938), «Η Μάγια με κούκλα και άλογο» (1938), «Η Μάγια με ναυτικό κοστούμι» (1938), «Η Μάγια με ποδιά» (1938) είναι μόνο μερικά από τα πορτρέτα της μικρής κόρης του Πάμπλο Πικάσο.

«Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που ξέρω που δεν μιλάει για τον Πάμπλο Πικάσο αλλά για τον μπαμπά (…) Πιστεύω ότι αυτό μαρτυρά την ειδική σχέση που είχε μαζί του», είπε ο γιος της, ο Ολιβιέ, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Γαλλία και η Ισπανία θα τιμήσουν το 2023 τα 50 χρόνια από τον θάνατο του Πάμπλο Πικάσο, μέσα από πολλές εκθέσεις έργων του και στις δύο χώρες.