UPDATE

Αυτή είναι η καλύτερη χώρα για να μετακομίσεις το 2023


JTeam

4 Ιανουαρίου 2023

Αυτή είναι η καλύτερη χώρα για να μετακομίσεις το 2023
Βγήκε η λίστα με τις 10 καλύτερες χώρες για να μείνεις το 2023

Ο συνδυασμός χαμηλού κόστους ζωής, όμορφων τοπίων και πολλών κοντινών επιλογών για ταξίδια, έφεραν την Πορτογαλία στην κορυφή της λίστας με τις καλύτερες χώρες για να μετακομίσεις το 2023.

Σύμφωνα με το International Living και τη λίστα που κυκλοφορεί κάθε χρόνο με τις χώρες με το καλύτερο βιωτικό επίπεδο, η Πορτογαλία κατακτά την πρώτη θέση φέτος. Αν λοιπόν συνταξιοδοτήσε ή αν θες απλά να μετακομίσεις σε μια νέα πόλη/ χώρα, τότε έχεις την κατάλληλη επιλογή, ειδικά αν αναζητάς έναν πιο ήρεμο τρόπο ζωής, ο οποίος είναι πλέον ελκυστικός και σε νέες γενιές.

Jenny.Gr


Σχετικά με την Πορτογαλία, το 2022 βγήκε στην 6η θέση ως η πιο ασφαλής πόλη στον κόσμο, ενώ είναι 12η σε ό,τι αφορά την οικονομική και ποιοτική υγεία.
Οι μισθοί στη χώρα φτάνουν τα 2.000 με 3.000 δολάρια, ενώ πολλοί είναι εκείνοι από τη Βόρεια Αμερική που επιλέγουν χώρες όπως η Πορτογαλία για να μετακομίσουν χάρη στην τηλεργασία.

Μεξικό, Παναμάς και Κόστα Ρίκα ξεχωρίζουν επίσης στις πρώτες θέσεις της λίστας, ενώ τη δεκάδα συμπληρώνουν η Ισπανία, η Ελλάδα, η Γαλλία και η Κολομβία. Η Ισπανία για τον ηλιόλουστο καιρό όλον τον χρόνο και η Ελλάδα για το χαμηλό κόστος ζωής. Περίπου το 3% με 4% του παγκόσμιου πληθυσμού, χάρη στο remote working επιλέγει και μια διαφορετική πόλη/ χώρα για να ζήσει.