UPDATE

Janelle Monáe: «Οι αντωνυμίες μου είναι αυτή/ αυτής/ αυτοί/ αυτών και free-ass motherf*cker»


Τόνια Τζάφερη

16 Ιανουαρίου 2023

Janelle Monáe: «Οι αντωνυμίες μου είναι αυτή/ αυτής/ αυτοί/ αυτών και free-ass motherf*cker»
Splash News
«Θέλω απλά να σου πω ότι σε βλέπω, αλλά σε προκαλώ να δεις εσύ τον εαυτό σου», ήταν τα τελευταία λόγια της ομιλίας από την Janelle Monáe, η οποία κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις στα χθεσινά Critic's Choice Awards

Ήταν κάπου στο 2018 όταν η Janelle Monáe μίλησε δημόσια για τη δική της σεξουαλική ταυτότητα και όρισε τον εαυτό της ως «queer μαύρη γυναίκα» και πανσέξουαλ. Εχθές κέρδισε το βραβείο "SeeHer" των Critic's Choice Awards και έδωσε μια από τις καλύτερες ομιλίες της -και της βραδιάς γενικότερα.

Jenny.Gr
@criticschoice


Η 37χρονη ηθοποιός και τραγουδίστρια πέρα από τη σαγηνευτική της εμφάνιση με το μαύρο see through φόρεμα της από τον οίκο Vera Wang, έκλεψε την παράσταση δίνοντας μια πραγματικά ενδιαφέρουσα ομιλία για την ταυτότητα φύλων.

Το "SeeHer βραβείο", των Critic's Choice Awards προορίζεται για «μια γυναίκα η οποία υπερασπίζεται την ισότητα των φύλων, αναδεικνύει χαρακτήρα με αυθεντικότητα, αψηφά τα στερεότυπα και σπάει τα όρια», σύμφωνα με την διοργάνωση και το κατάλληλο πρόσωπο για να κατακτήσει αυτό τον τίτλο για το 2023 ήταν η Janelle Monáe.

Jenny.Gr
Splash News


Το βραβείο αυτό στο παρελθόν, έχουν λάβει μεταξύ άλλων και προσωπικότητες όπως η Viola Davis (2017), Gal Gadot (2018), Claire Foy (2019), Kristen Bell (2020), Zendaya (2021), and Halle Berry (2022).

Παραλαμβάνοντας το πολυπόθητο βραβείο, η Janelle Monáe ανέβηκε στην σκηνή και ξεκίνησε την ομιλία της λέγοντας:

«Ονομάζομαι Janelle Monáe και οι αντωνυμίες μου είναι αυτή/ αυτής/ αυτοί/ αυτών και free-ass motherf*cker. Υπήρξαν πολλές στιγμές στη ζωή μου όπου δεν μπορούσα να με δω. Δεν μπορούσα να δω το φως μου. Δεν μπορούσα να δω πέρα από τις περιστάσεις μου. Αν ξέρεις την ιστορία μου, υποτίθεται πως δεν θα μπορούσα να φτάσω πέρα από το Κάνσας και να είμαι σήμερα εδώ. Δεν μπορούσα να δω καθαρά τις βλέψεις μου για τον εαυτό μου, δεν μπορούσα να δω το δώρο μου, ούτε και τον σκοπό που είχα, σε εκείνη τη φάση της ζωής μου. Αλλά ευχαριστώ τον Θεό που τόσοι πολλοί άλλοι άνθρωποι κατάφεραν να τον δουν (τον σκοπό μου)».

Και συνέχισε: «Δεν τα παράτησαν, μου έδωσαν ευκαιρίες παρά την έλλειψη αυτοπεποίθησης και πίστης σε μένα. Προσποιούμουν μέχρι να μην χρειάζεται πια. Στον οποιοδήποτε σαν εμένα, που αυτή τη στιγμή μας βλέπει, θέλω απλά να σου πω ότι σε βλέπω, αλλά σε προκαλώ να δεις εσύ τον εαυτό σου», είπε καταλήγοντας η Janelle Monáe.

Δείτε την ομιλία της Janelle Monáe στα Critic's Choice Awards: