UPDATE

To Spotify ανακοίνωσε 600 απολύσεις - Όσα παραδέχτηκε ο CEO της εταιρείας


JTeam

24 Ιανουαρίου 2023

To Spotify ανακοίνωσε 600 απολύσεις - Όσα παραδέχτηκε ο CEO της εταιρείας
Η αιτία; Το αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον και η υπερβολική επέκταση στην εποχή των περιορισμών λόγω της πανδημίας

O ένας μετά τον άλλον, οι κολοσσοί της τεχνολογίας ανακοινώνουν χιλιάδες απολύσεις, ενώ καταγράφουν ραγδαία μείωση των εσόδων τους, μετά την «έκρηξη» που κατέγραψαν λόγω της πανδημίας.

Aπό τον Elon Musk με το twitter, τον Bezos με την Amazon και τον Mark Zuckerberg με τη meta, ένας ακόμη κολοσσός προχωρά σε μαζικές απολύσεις.

Σειρά παίρνει το Spotify με 600 απολύσεις, ενώ ο CEO παραδέχθηκε ότι η πλατφόρμα επεκτάθηκε υπερβολικά γρήγορα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με αποτέλεσμα να μην υπολογίσουν καλά, το πως θα λειτουργεί σε περιόδους «κανονικής ζωής».

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος, Daniel Ek, ενημέρωσε τους υπαλλήλους πως η πλατφόρμα μειώνει κατά 6% το εργατικό δυναμικό της, καθώς υπήρξε «υπερβολικά φιλόδοξος».

Jenny.Gr
Daniel Ek / Splash News

«Όπως πολλοί άλλοι ηγέτες, ήλπιζα να διατηρήσω τους ισχυρούς ανέμους της πανδημίας και πίστευα ότι η ευρεία παγκόσμια επιχειρηματική δραστηριότητά μας και ο μικρότερος κίνδυνος από τον αντίκτυπο της επιβράδυνσης των διαφημίσεων θα μας προστάτευαν», έγραψε σε blogpost. «Εκ των υστέρων, ήμουν υπερβολικά φιλόδοξος στις επενδύσεις πριν από την αύξηση των εσόδων μας», συμπλήρωσε.

Τα λειτουργικά έξοδα του Spotify αυξήθηκαν με διπλάσιο ρυθμό σε σύγκριση με τα έσοδα της πλατφόρμας πέρυσι, σημείωσε ο Εk, καθώς η εταιρεία με έδρα στη Στοκχόλμη επένδυσε πολλά στα podcast. Το 85% των εσόδων της πλατφόρμας προέρχονται από την υπηρεσία premium, ενώ τα υπόλοιπα οφείλονται στην υπηρεσία που έχει διαφημίσεις.

«Τους τελευταίους μήνες κάναμε σημαντική προσπάθεια να περιορίσουμε το κόστος, όπως απλά αυτή δεν ήταν αρκετή», παραδέχθηκε ο CEO του Spotify.

Το τελευταίο διάστημα εκτός από την Amazon, τη Microsoft, τη Meta και τη Alphabet, πολλές ακόμη εταιρείες έχουν ανακοινώσει σημαντικές μειώσεις του ανθρωπίνου δυναμικού τους, επικαλούμενες το αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον και την υπερβολική επέκταση την εποχή των περιορισμών λόγω της πανδημίας.