UPDATE

Σεισμός Τουρκία: Πατέρας κρατά το χέρι της νεκρής κόρης του, που παραμένει εγκλωβισμένη στα ερείπια


JTeam

8 Φεβρουαρίου 2023

Σεισμός Τουρκία: Πατέρας κρατά το χέρι της νεκρής κόρης του, που παραμένει εγκλωβισμένη στα ερείπια
@bbc
Μια ακόμη στιγμή τραγωδίας με έναν πατέρα να στέκεται ακίνητος στα χαλάσματα, κρατώντας το χέρι της νεκρής κόρης του

Βίντεο και φωτογραφίες από τους σεισμούς που κατέστρεψαν τη νότια Τουρκία και τη βόρεια Συρία, σκοτώνοντας τουλάχιστον 7.700 ανθρώπους, δείχνουν διασώστες να σκάβουν με τα χέρια τους.

Το απόλυτο δράμα που εκτυλίσσεται στις δύο χώρες, έρχεται από την τουρκική περιοχή Καχραμανμάρας με έναν πατέρα να κρατά το χέρι της νεκρής του κόρης, η οποία παραμένει εγκλωβισμένη στα ερείπια.

Ο Mesut Hancer αρνείται να αφήσει την 15χρονη κόρη του, που άφησε την τελευταία της πνοή μετά τα 7,8 Ρίχτερ της Δευτέρας. Κοντά τους, ένας άνδρας με μία βαριοπούλα προσπαθεί να δημιουργήσει κάποια άνοιγμα στα συντρίμμια.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε κοντά στο Καχραμανμάρας. Μετά τα 7,8R ακολούθησε και δεύτερο «χτύπημα» του Εγκέλαδου, 7,7 Ρίχτερ.

Σε άλλα σημεία της πόλης, διασώστες κατάφεραν να βγάλουν ζωντανά από τα ερείπια δύο παιδιά. Ανά διαστήματα, επικρατεί σιγή με τους διασώστες να απαιτούν σιωπητήριο, ώστε να ακούσουν τυχόν φωνές ατόμων που διατηρούν τις αισθήσεις τους, σχεδόν δύο 24ώρα μετά τους σεισμούς.

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις προσπάθειές τους να διασώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα, με τον χρόνο να κυλά αμείλικτα.