UPDATE

Julia Roberts: Κατέκριναν την προφορά της, οπότε έφυγε από cast και τους κόστισε $6 εκατ.


JTeam

8 Μαρτίου 2023

Julia Roberts: Κατέκριναν την προφορά της, οπότε έφυγε από cast και τους κόστισε $6 εκατ.
Splash News
Με την Julia Roberts δεν έμπλεκες, ούτε όταν ήταν μόλις 24 χρονών

H ταινία «Shakespeare in Love» κυκλοφόρησε κάπου στο 1998 κάνοντας μεγάλη επιτυχία, με πρωταγωνιστές την Gwyneth Paltrow και τον Joseph Fiennes. Ήταν μάλιστα η ταινία, χάρη στην οποία η Paltrow κέρδισε και Όσκαρ για τον ρόλο της. Πριν φτάσουμε όμως στη μεγάλη επιτυχία της Paltrow και της ταινίας- υπάρχει μια backstage ιστορία, την οποία αποκάλυψε πρόσφατα ο παραγωγός Ed Zwick, και αφορά την Julia Roberts.

Jenny.Gr

Αν κάτι έμαθε ο Ed Zwick από την ιστορία αυτή, είναι να μη τα βάζει με τη Roberts, γιατί δεν ανέχεται εύκολα ούτε τις κριτικές, αλλά ούτε και τις υποτιμήσεις. Στο αρχικό καστ της διάσημης ταινίας, αντί για την Gwyneth Paltrow, προτεινόμενη ήταν η Roberts- αλλά η ίδια αποχώρησε από το καστ, με την απόφαση αυτή να κοστίζει στην παραγωγή κοντά στα 6 εκατομμύρια δολάρια.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Όπως ο Zwick ανέφερε πρόσφατα στην Air Mail, η προετοιμασία για το «Shakespeare in Love» δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση. Για αρχή η εταιρεία "Universal Pictures" δέχτηκε να χρηματοδοτήσει τη ταινία, μόλις η Roberts δέχτηκε να πρωταγωνιστήσει σε αυτή. Δέκα εβδομάδες μετά, η διάσημη ηθοποιός ταξιδεύει μαζί με τον Zwick στο Λονδίνο, προκειμένου να προετοιμάστουν κατάλληλα για τα γυρίσματα της. Συγκεκριμένα η Roberts, θα έκανε πρόβες με άλλους ηθοποιούς προκειμένου να βρουν αυτόν που θα ταιριάξει καλύτερα στον 2ο ρόλο. Έτσι ξεκίνησαν να διαβάζουν τα σενάρια, και να βλέπουν τον έναν ηθοποιό μετά τον άλλο.

Η Roberts ωστόσο είχε ενθουσιαστεί με τον Day-Lewis, τον οποίο ζητούσε επίμονα για τον ρόλο. Ο Lewis όμως βρισκόταν σε άλλη παραγωγή εκείνο το διάστημα και δεν μπορούσε να συμμετέχει. Μια από τις ημέρες των castings, εμφανίστηκε και ο Ralph Fiennes, με την Julia δεν μην είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη, κάτι που ενόχλησε και τον Fiennes. Όταν εκείνος έφυγε απογοητευμένος, η Julia τότε γύρισε και είπε στον Zwick πως «δεν ήταν καν αστείος».

Από τις πρόβες πέρασαν φυσικά και άλλοι ηθοποιοί, όπως ο Hugh Grant, Rupert Graves, Colin Firth, Sean Bean ή ο Jeremy Northam. Όμως κανένας και πάλι, δεν άρεσε στην Roberts. Κάποια στιγμή, η ηθοποιός έκανε πρόβα με τον Paul McGann, όμως ο παραγωγός παρατήρησε κάτι.

Μόλις ξεκίνησε η Roberts την πρόβα της, κατάλαβε ότι το πρόβλημα δεν ήταν ούτε το σενάριο, αλλά ούτε και οι ηθοποιοί. Δεν υπήρχε μαγεία, ούτε και η χημεία ανάμεσα στους ηθοποιούς. Και γι' αυτό το γεγονός, κυρίως ευθύνονταν η Roberts, καθώς δεν είχε εξασκήσει τη βρετανική της προφορά.

Αυτά τουλάχιστον ισχυρίστηκε ο παραγωγός. Και όταν θέλησε να την ενθαρρύνει με την βρετανική προφορά, αλλά και να κάνει την παρατήρηση του, τότε εκείνη δεν το πήρε καθόλου όμορφα, αφού έδειξε ιδιαίτερη ανασφάλεια με το συγκεκριμένο θέμα και αποχώρησε οριστικά από το καστ.

Τι και αν ο παραγωγός προσπάθησε να ζητήσει συγγνώμη και να την επαναφέρει στη ταινία- εκείνη διέκοψε κάθε επικοινωνία μαζί του. Ο μάνατζερ της 24χρονης τότε Julia, ενημέρωσε λίγες ημέρες αργότερα πως η ίδια έχει επιστρέψει στις ΗΠΑ και πως αποχωρεί οριστικά από το πρότζεκτ. Κάτι το οποίο κόστισε 6 εκατομμύρια δολάρια, αφού οι διαδικασίες για τα γυρίσματα της ταινίας είχαν ήδη ξεκινήσει.