UPDATE

Book Time: Οι Εκδόσεις Ψυχογιός και η Μαρία Παναγοπούλου μιλούν για το stalking στο Empowering Women by JennyGr


JTeam

5 Μαΐου 2023

Book Time: Οι Εκδόσεις Ψυχογιός και η Μαρία Παναγοπούλου μιλούν για το stalking στο Empowering Women by JennyGr
Πέρα από το stalking, το workshop "Book Time" θα πραγματευτεί κι άλλες ιστορίες ενδυνάμωσης που δε θες να χάσεις

Τίποτα δε συγκρίνεται με την ανάγνωση ενός βιβλίου. Η διαδικασία κατά την οποία κάθεσαι αναπαυτικά στον καναπέ σου, παίρνεις το αγαπημένο σου βιβλίο στα χέρια και η μυρωδιά των σελίδων αναδύεται μέσα από τις σελίδες καθώς ετοιμάζεσαι να γνωρίσεις νέους κόσμους, έχει μία μοναδική δύναμη. Τέτοια που σε κάνει να ξεφύγεις από την πιεσμένη πραγματικότητα, κάτι που έχουμε τόση ανάγκη.

Οι εκδόσεις Ψυχογιός που κυκλοφορούν τα πιο αγαπημένα μας βιβλία θα είναι φυσικά μαζί μας στο Empowering Women by JennyGr την Κυριακή 7 Μαΐου στο Anassa City Events και με το workshop τους “Book Time” θα φέρουν τη μαγεία των βιβλίων στο μεγάλο green event, ενισχύοντας την πνευματική φροντίδα του εαυτού μας.

“Book Time” με τη Μαρία Παναγοπούλου

Στο Workshop των Εκδόσεων Ψυχογιός “Book Time” και για περίπου 30 λεπτά, οι παρευρισκόμενες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλία της επιτυχημένης συγγραφέα Μαρίας Παναγοπούλου που βρίσκεται πίσω από τη συγγραφή βιβλίων, όπως «Η Πενθέρα» και «Το απωθημένο φυγείν αδύνατον». Η ίδια έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία, Εφαρμοσμένη Εγκληματολογία και Θετική Ψυχολογία και έχει εργαστεί στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση, σε περιοδικά και εφημερίδες αλλά και στον χώρο των δημοσίων σχέσεων και της επικοινωνίας.

Jenny.Gr

«Οι γυναίκες δεν κλαίνε» από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Η Μαρία Παναγοπούλου θα παρουσιάσει το νέο της βιβλίο «Οι γυναίκες δεν κλαίνε», ένα μυθιστόρημα που αποτελεί μία αληθινή ιστορία stalking μίας γυναίκας, η οποία ζει σε μία κοινωνία όπου πάντα θεωρείται συνυπεύθυνη… σε ό,τι κι αν συμβαίνει. Το βιβλίο, μάλιστα, περιλαμβάνει πολύτιμες συμβουλές για να ξεχωρίσεις τον stalker από τον θαυμαστή αλλά και πώς μπορείς να αξιοποιήσεις τη νομοθεσία για να προστατευτείς. Δηλαδή, πράγματα που πολλές γυναίκες δε γνωρίζουν, αν και δυνητικά μπορούν να διαδραματίσουν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή τους.

Το βιβλίο ουσιαστικά μιλάει για τη βία του φόβου. Ένα βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες-θύματα, είναι ότι αποδέχονται ως φυσιολογικές-μη αντιμετωπίσιμες τις συμπεριφορές των ανθρώπων που τις στοχοποιούν και τους προκαλούν φόβο. Ο μόνος τρόπος όμως να αντιμετωπίσεις τη βία του φόβου είναι να την αναγνωρίσεις και να πεις «ως εδώ». Για τον λόγο αυτό η συνέχεια του τίτλου είναι «Οι γυναίκες δεν κλαίνε, αν προηγουμένως δεν αγωνιστούν, δε διεκδικήσουν, δεν αντιμετωπίσουν στα μάτια κάθε θηρίο». Μέσα από μικρά tips, λοιπόν, η συγγραφέας θα επιχειρήσει να βοηθήσει τις γυναίκες να αντιληφθούν αν είναι στόχοι κάποιου stalker και εν συνεχεία να τον αντιμετωπίσουν.

Επιπλέον, το Kids Corner του Empowering Event by JennyGr και συγκεκριμένα από 11:00 έως τις 13:00 θα επιμεληθεί η παιδαγωγική ομάδα «απ'Ουσία» με τα silent books των Εκδόσεων Ψυχογιός «Περπατάμε Μαζί, Βανέσα;» και «Δεν Πειράζει, Άλεξ», για να αξιοποιήσουν τα παιδιά τον χρόνο τους με τον πιο παραγωγικό τρόπο. «Πώς μπορούμε να πούμε μια ιστορία μόνο μέσα από εικόνες; Πώς διαβάζεται ένα τέτοιο βιβλίο; Πώς μπορούμε να φανταστούμε τις φωνές των ηρώων; Τα σιωπηλά βιβλία αποτελούν μια γέφυρα επικοινωνίας, έκφρασης και παιχνιδιού. Με αφορμή βιβλία που έχουν εκδοθεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός εξερευνούμε την ιδιαίτερη γλώσσα τους, αγγίζουμε, παρατηρούμε, αφουγκραζόμαστε τη σιωπή. Μέσα από μουσικοκινητικές και εικαστικές δραστηριότητες τα παιδιά δίνουν φωνή στους ήρωες και τις ηρωίδες των βιβλίων, παίζουν, συζητούν, συνομιλούν για τους τρόπους που μπορεί να διαβαστεί ένα βιβλίο και να ειπωθεί μια ιστορία χωρίς λέξεις.»

Μη χάνεις, λοιπόν, χρόνο! Πάρε μία φίλη, την αδερφή σου ή απλά τον υπέροχο εαυτό σου, κλείσε τώρα εισιτήριο στο μεγάλο all day workshop γυναικείας ενδυνάμωσης και απόλαυσε μία μέρα μόνο για σένα!

-->