UPDATE

H Jameela Jamil κατέκρινε το φετινό Met Gala: «Τόσες διάσημες φεμινίστριες τίμησαν έναν άνδρα που ήταν τόσο δημόσια σκληρός με τις γυναίκες»


JTeam

3 Μαΐου 2023

H Jameela Jamil κατέκρινε το φετινό Met Gala: «Τόσες διάσημες φεμινίστριες τίμησαν έναν άνδρα που ήταν τόσο δημόσια σκληρός με τις γυναίκες»
@jameelajamil
«Πολλές διάσημες φεμινίστριες επέλεξαν χθες να τιμήσουν έναν άνδρα που ήταν τόσο δημόσια σκληρός με τις γυναίκες», δήλωσε μεταξύ άλλων η Jamil στην ανάρτηση της για το Met Gala

Η 37χρονη ηθοποιός και ακτιβίστρια Jameela Jamil αποφάσισε να πάρει δημόσια θέση για το μεγαλύτερο event της μόδας, το Met Gala. Συγκεκριμένα η Jamil εστίασε στο φετινό τιμώμενο πρόσωπο της διοργάνωσης, τον Karl Langerfeld.

Λίγες ώρες μετά τη διεξαγωγή της εκδήλωσης λοιπόν, η Jamil με ανάρτηση της, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Χθες το Hollywood και η μόδα "σίγησε" όταν πολλές διάσημες φεμινίστριες επέλεξαν να τιμήσουν στο υψηλότερο επίπεδο, έναν άνδρα που ήταν τόσο δημόσια σκληρός με τις γυναίκες, τους χοντρούς ανθρώπους, τους μετανάστες και τους επιζώντες σεξουαλικής επίθεσης» έγραψε η Jameela Jamil στην ανάρτησή της. «Και όλα τα γυναικεία έντυπα, και οι fans στο διαδίκτυο, επέλεξαν να το αγνοήσουν αυτό ευχαρίστως»

Πριν από μερικούς μήνες, όταν και είχε γίνει γνωστό το φετινό θέμα του Met Gala, και πως θα τιμηθεί ο σχεδιαστής Karl Langerfeld, η ηθοποιός είχε προσπαθήσει και πάλι να αποδοκιμάσει τη συγκεκριμένη απόφαση.

Στη χθεσινή της ανάρτηση, συνέχισε κατά την cancel κουλτούρας που επικρατεί στο event, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Κανείς δεν έχει τέλεια ηθική, τουλάχιστον εγώ όχι, αλλά Χριστέ μου, είχαμε έναν χρόνο για να το διορθώσουμε αυτό εδώ και για να μην απονείμουμε την υψηλότερη δυνατή τιμή σε έναν γνωστό φανατικό… και όλοι αποφάσισαν ξαφνικά πως μπορούμε να διαχωρίσουμε την τέχνη από τον καλλιτέχνη όταν αυτό είναι *βολικό*».

«Και ισχύει ένας κανόνας για εμάς και άλλος κανόνας για όλους τους άλλους. Χθες το βράδυ παραιτηθήκαμε από το δικαίωμά μας, να μας παίρνουν στα σοβαρά για οτιδήποτε σημαντικό» συμπλήρωσε η Jameela στην ανάρτησή της.

«(Αυτή η ανάρτηση) αφορά στο να δείξει πόσο επιλεκτικό είναι το cancel culture εντός φιλελεύθερης πολιτικής, στην πιο κραυγαλέα της μορφή μέχρι τώρα. Είναι για να δείξει γιατί οι άνθρωποι δεν εμπιστεύονται τους φιλελεύθερους. Εξαιτίας ολισθηρών τακτικών και διπλών στάνταρντ σαν αυτό (στο Met Gala)».

Η Jameela Jamil έκλεισε γράφοντας πως «το ευρύ κοινό στο ίντερνετ συμμετείχε και ήταν εξ' ολοκλήρου συνένοχο στην εξάλειψη της αλήθειας. Αντικατέστησε τα πιρούνια με τα κουτάλια για να "γλείψουν" όλα αυτά τα σκατά. Αν συνεχίσουμε έτσι, μην σοκαριστείτε όταν χάσουμε τις επόμενες εκλογές».