UPDATE

Silvio Berlusconi: Ποιοι είναι οι χρυσοί κληρονόμοι της αυτοκρατορίας του


JTeam

14 Ιουνίου 2023

Silvio Berlusconi: Ποιοι είναι οι χρυσοί κληρονόμοι της αυτοκρατορίας του
Μέρα εθνικού πένθους η σημερινή Τετάρτη για την Ιταλία

Μπορεί ο επί τέσσερις φορές πρωθυπουργός της Ιταλίας να έφυγε από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας σε ηλικία 86 ετών, ωστόσο η αυτοκρατορία του συνεχίζεται και περνάει σε νέα χέρια.

Αρχικά να σημειωθεί πως στις αρχές Απριλίου ο Silvio Berlusconi μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονία και στη συνέχεια διαγνώσθηκε με χρόνια λευχαιμία. Τους τελευταίους μήνες, οι επισκέψεις του στα νοσοκομεία της Ιταλίας γίνονταν όλο και πιο συχνές, ωστόσο δεν τα κατάφερε, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο του San Raffaele.

Η σημερινή ημέρα, αποτελεί ημέρα εθνικούς πένθους για την Ιταλία, ενώ η κηδεία του θρυλικού «καβαλιέρε» θα πραγματοποιηθεί στον Καθεδρικό του Μιλάνου ως δημοσία δαπάνη.

Και τώρα το ερώτημα που απομένει, αφορά τους κληρονόμους του Silvio, οι οποίοι καλούνται να διαχειριστούν την αυτοκρατορία που άφησε πίσω του ο «καβαλιέρε». Η περιουσία του, αναμένεται να μοιραστεί στα πέντε παιδιά του.

H αγαπημένη κόρη του Silvio ήταν η πρωτότοκη, η 56χρονη Μαρίνα από την πρώτη του σύζυγο, την Carla. H Mαρίνα ήταν από την αρχή το δεξί χέρι του «καβαλιέρε» και ανέλαβε τα ηνία του μιντιακού ομίλου Mediaset με ποσοστό 61%. Ο Berlusconi είχε αναθέσει και στον δεύτερο γιο του, τον 54χρονο Pier Silvio, αρκετά υψηλές θέσεις ευθύνης στον ίδιο μιντιακό όμιλο, ενώ παράλληλα κατέχει το 16%.

Μεταξύ άλλων η κληρονομιά του Berlusconi περιλαμβάνει:

  • Τη Fininvest, τον μεγαλύτερο μέτοχο της Mediaset, η οποία σήμερα είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας στην Ιταλία, κατέχοντας τρία κανάλια, το Canale 5, το Italia 1 και το Rete 4,
  • Τη Mondadori Editore, μία από τις κορυφαίες εκδοτικές εταιρίες της Ιταλίας,
  • Την Alba Servizi Aerotrasporti, ιδιωτική εταιρία αεριωθούμενων αεροπλάνων,
  • Το θέατρο του Μιλάνου, Teatro Manzoni.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr