UPDATE

Φωτιές: Στη Ρόδο το δυσκολότερο μέτωπο - Σε ύφεση οι φλόγες σε Λουτράκι και Δ. Αττική


JTeam

20 Ιουλίου 2023

Φωτιές: Στη Ρόδο το δυσκολότερο μέτωπο - Σε ύφεση οι φλόγες σε Λουτράκι και Δ. Αττική
@Eurokinissi
Πως εξελίσσονται τα πύρινα μέτωπα στη χώρα, μέχρι αυτή την ώρα

Μετά από μια δύσκολη νύχτα, τα πύρινα μέτωπα συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο στη Ρόδο. Η πυρκαγιά εξελίσσεται στο κεντρικό δασικό οικοσύστημα του νησιού και εκεί επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ από αέρος επιχείρησαν χθες και θα επανέλθουν σε λίγη ώρα από τώρα πέντε αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονταν όλη τη νύχτα στα μέτωπα των πυρκαγιών και προσπαθούσαν να τα περιορίσουν. Αντίθετα, στη Λακωνία, η πυρκαγιά που ξεκίνησε από το Λευκόχωμα στη Σπάρτη, βρίσκεται σε ύφεση χάρη στην επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Μάνδρα

Ελεγχόμενη είναι η κατάσταση στη Μάνδρα τις τελευταίες ώρες. Σε αυτό βοήθησε το γεγονός ότι οι άνεμοι έπεσαν αρκετά και αυτό επέστρεψε στους πυροσβέστες και στους εθελοντές να σβήνουν όσες εστίες είχαν απομείνει. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, πάντως, παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων.

Δερβενοχώρια

Στην ευρύτερη περιοχή των Δερβενοχωρίων, παραμένουν ενεργές εστίες φωτιάς οι οποίες, ωστόσο, κινούνται με αργό ρυθμό επειδή ακριβώς έχουν πέσει οι άνεμοι. Στην ευρύτερη περιοχή έντονη είναι η παρουσία της Πυροσβεστικής αλλά και εθελοντικών ομάδων που σβήνουν τα «καντηλάκια» που συνεχίζουν να καίνε. Στόχος είναι να κρατήσουν την φωτιά σε αυτά τα επίπεδα, ώστε, σε λίγη ώρα που θα σηκωθούν τα εναέρια μέσα και να την «τελειώσουν». Μεγάλη αισιοδοξία υπάρχει και για την Πάρνηθα αφού ο πιο ισχυρός από τους εναπομείναντες πνεύμονες της Αττικής, δε φαίνεται, πλέον, να βρίσκεται υπό κίνδυνο.

Λουτράκι

Ήρεμη νύχτα χωρίς ενεργές εστίες και αναζωπυρώσεις, ήταν αυτή που πέρασε στο Λουτράκι. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, ωστόσο, παραμένουν και εκεί στις θέσεις τους προκειμένου να προλάβουν οποιαδήποτε αναζωπύρωση, εάν και εφόσον αυτή προκύψει. Σε γενικές γραμμές, πάντως, υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία πως εντός της ημέρας η φωτιά θα σβήσει εντελώς και από εκεί και πέρα θα ξεκινήσει το δύσκολο έργο της καταγραφής των ζημιών οι οποίες στην περιοχή του Λουτρακίου είναι τεράστιες.

Στη διάρκεια της νύχτας αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου που είχε διακοπεί λόγω της φωτιάς. Συγκεκριμένα κανονικά, πλέον, διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων από τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων μέχρι το κόμβο της Επιδαύρου στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Με πληροφορίες από Reader.gr