LIFE NOW

Αριάρνε Τίτμους: «Ο μόνος τρόπος για να νικήσεις, είναι να μη φοβάσαι»


JTeam

24 Ιουλίου 2023

Αριάρνε Τίτμους: «Ο μόνος τρόπος για να νικήσεις, είναι να μη φοβάσαι»
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του jenny.gr στην Google
Το πρώτο επεισόδιο της σειράς «Τίτμους - Λεντέκι – Μάκιντος» είχε μια πρωταγωνίστρια. Η ατρόμητη Αριάρνε Τίτμους έγινε ξανά πρωταθλήτρια κόσμου στα 400μ. ελεύθερο, με παγκόσμιο ρεκόρ στα 3:55.38 και η 22χρονη ολυμπιονίκης από την Αυστραλία στάθηκε στο τατουάζ που έχει «χτυπήσει» στο πόδι της και το βλέπει κάθε φορά στον βατήρα τη στιγμή εκκίνησης

Πρώτη ημέρα των αγωνισμάτων κολύμβησης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα και αυτό δεν έμοιαζε με πρόγευμα, αλλά με το... κυρίως πιάτο.

Και τι δεν είδαν οι φίλοι της κολύμβησης: Την Αυστραλία να κατακτά τα τέσσερα από τα πέντε χρυσά μετάλλια. Τον Μάικλ Φελπς να χάνει το μοναδικό παγκόσμιο ρεκόρ που του είχε απομείνει από τον 22χρονο Γάλλο, Λεόν Μαρσάν στο κολυμβητικό... δέκαθλο, τα 400μ. μικτή ατομική. Τις ΗΠΑ να μένουν χωρίς χρυσό μετάλλιο σε μια αγωνιστική ημέρα παγκοσμίου πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το 1994.

Θέλετε και άλλα; Βεβαίως και έχουμε. Το μενού περιλάμβανε και το πολυαναμενόμενο «Τίτμους-Λεντέκι-Μάκινιτος», δηλαδή τα 400μ. ελεύθερο γυναικών.

Το σενάριο ήταν διαφορετικό από ό,τι θα περιμέναμε στο θέμα του συναγωνισμού, είχε όμως την πολύ μεγάλη επίδοση, το παγκόσμιο ρεκόρ από Αριάρνε Τίτμους με 3:55.38.

Η 22χρονη από την Αυστραλία μετέτρεψε τον τελικό σε παράσταση για ένα ρόλο και το πρώτο επεισόδιο αυτής της σειράς φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της. Θα ακολουθήσουν άλλα δύο, σε επτά μήνες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα και σε 12 μήνες στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Η Τίτμους, ολυμπιονίκης στο Τόκιο, επέστρεψε στην παγκόσμια κορυφή, μετά την απόφασή της να απουσιάσει πέρυσι από τη Βουδαπέστη, παρότι την άνοιξη του 2022 είχε πάρει το παγκόσμιο ρεκόρ από την Κέιτι Λεντέκι με 3:56.40.

Έκανε ξανά δική της την παγκόσμια επίδοση με τα 3:55.38, καθώς τον Μάρτιο η 17χρονη Καναδή, Σάμερ Μάκιντος κολύμπησε σε 3:56.08 στο Τορόντο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Gazzetta Women

Google News logo

Αληθινές ιστορίες, βαθιά θέματα, καθημερινή έμπνευση. Ακολούθησε το JennyGr στο Google News.