UPDATE

Εγκρίθηκε νέο σχήμα για τα ταμπόν από τον FDA - Έχει ελικοειδές σχήμα


JTeam

16 Αυγούστου 2023

Εγκρίθηκε νέο σχήμα για τα ταμπόν από τον FDA - Έχει ελικοειδές σχήμα
Το ελικοειδές σχήμα για τα ταμπόν, φαίνεται να απορροφά καλύτερα και να συμβάλλει σε λιγότερες διαρροές

Eδώ και πάνω από 90 χρόνια, τα ταμπόν παραμένουν έτσι ακριβώς όπως τα γνωρίσαμε, όταν η Tampax δημιούργησε τα πρώτα μοντέρνα ταμπόν και ο σχεδιασμός του προϊόντος παραμένει ως επί το πλείστον αμετάβλητος.

Ωστόσο, ήρθε η ώρα γι' αυτά τα προϊόντα που μας “λύνουν τα χέρια”, να τα δούμε και σε ένα διαφορετικό σχήμα, το οποίο μάλιστα αναμένεται να προσφέρει ακόμη περισσότερη άνεση και λιγότερες διαρροές.

Ο Οργανισμός FDA, μόλις ενέκρινε ένα νέο σχέδιο ταμπόν, το οποίο κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την ανεξάρτητη startup Sequel. Το σχέδιο έχει διαγώνιες αυλακώσεις που κινούνται σπειροειδώς προς τα κάτω στο προϊόν. Οι ιδρυτές της εταιρείας λένε ότι το ελικοειδές σχήμα του προϊόντος απορροφά καλύτερα, γεγονός που οδηγεί σε λιγότερη διαρροή.

Πριν τα ταμπόν μπορέσουν να πωληθούν νόμιμα στις ΗΠΑ, τα προϊόντα πρέπει να περάσουν από αξιολόγηση για να διαπιστωθεί ότι είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Τα εγκεκριμένα προϊόντα πρέπει να υποβληθούν σε δοκιμές, συμπεριλαμβανομένης της απόδειξης της επίδρασης του ταμπόν στη μικροχλωρίδα του κόλπου.

Περισσότερα για αυτό το νέο σχέδιο ταμπόν

Αυτό το νέο σπιράλ σχέδιο, δημιουργήθηκε από την Greta Meyer και την Amanda Calabrese, συμμαθήτριες του Stanford που εφηύραν το πρωτότυπο κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος το 2018.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε αύξηση στην ανάγκη για έγκριση του FDA για ταμπόν που κατασκευάζονται με διάφορα νέα υλικά όπως οργανικό βαμβάκι, επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευές εφαρμογής, ακόμη και CBD. Οι Meyer και Calabrese εισάγουν αυτήν τη στιγμή την πρώτη τους παρτίδα ταμπόν και θα αρχίσουν να πωλούν τα νέα ταμπόν στο διαδίκτυο μέχρι το τέλος του 2023.