WELL BEING

Ταμπόν και βουτιές στη θάλασσα: Όλα όσα πρέπει να προσέξουμε


JTeam

31 Ιουλίου 2023

Ταμπόν και βουτιές στη θάλασσα: Όλα όσα πρέπει να προσέξουμε
Γιατί το τελευταίο πράγμα που θέλουμε στις διακοπές μας, είναι οι λοιμώξεις από κακή χρήση του ταμπόν

Οι διακοπές πλησιάζουν και το τελευταίο πράγμα που θες, είναι να στερηθείς τα μπάνια σου, επειδή έχεις περίοδο. Ο κύκλος μας πολλές φορές μπορεί να γίνει απρόβλεπτος, και να «μας χαλάει τα σχέδια», ειδικά αν περιλαμβάνουν μπάνια στη θάλασσα. Ωστόσο, ευτυχώς υπάρχουν λύσεις και μάλιστα πολύ ασφαλείς.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως πρέπει να καθησυχαστούμε και να παραβλέψουμε σημαντικές οδηγίες υγιεινής. Τα ταμπόν μπορεί να μας σώζουν και να μας χαρίζουν βουτιές στη θάλασσα ακόμη και αν έχουμε περίοδο, ωστόσο η λάθος χρήση τους, μπορεί να μας προκαλέσει προβλήματα και επιπλοκές.

Τι πρέπει να προσέξουμε λοιπόν, αν φορέσουμε ταμπόν για να βουτήξουμε σε πισίνα ή θάλασσα:

  • Δεν πρέπει να ξεχνάμε το ταμπόν για παραπάνω από δυο ώρες. Στην περίπτωση που έχουμε βουτήξει στο νερό, όσο πιο γρήγορα κάνουμε την αλλαγή, τόσο το καλύτερο. Ιδανικά θα πρέπει να γίνει αντικατάσταση του ταμπόν, αμέσως μετά τη βουτιά μας.
  • Όσο περισσότερο μένει το ταμπόν στον κόλπο, τόσο μεγαλύτερος είναι και ο κίνδυνος μικρών ή σοβαρών λοιμώξεων.
  • Το πιο σημαντικό βήμα, είναι το πλύσιμο των χεριών πριν και μετά την εφαρμογή, για αποφυγή μεταφοράς μικροβίων και λοιμώξεων.
  • Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχάσουμε το ταμπόν μας, πόσο μάλλον έχοντας βουτήξει στη θάλασσα, καθώς ενέχουν επιπλοκές όπως το το Σύνδρομο Τοξικού Σοκ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.