WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οδηγός περιόδου: Ο σωστός (και εύκολος) τρόπος εφαρμογής του ταμπόν


Στεφανία Παπαδημητρίου

28 Ιανουαρίου 2022

Οδηγός περιόδου: Ο σωστός (και εύκολος) τρόπος εφαρμογής του ταμπόν
Karolina Grabowska from Pexels
Είτε χρησιμοποιείτε ταμπόν εδώ και καιρό, είτε τώρα ξεκινάτε, το παρακάτω άρθρο θα σας φανεί χρήσιμο

Πάντα υπήρχε μία σύγχυση γύρω από τα ταμπόν. Παλαιότερα, θεωρούνταν τα πιο επικίνδυνα προϊόντα περιόδου – κι αν έμεναν μέσα για πάντα; Όσο περνούσε ο καιρός, τόσο καταλαβαίναμε ότι δε θα μας βλάψουν. Σίγουρα, όμως, είναι πιο περίπλοκα από τις σερβιέτες, στην εφαρμογή τουλάχιστον.

Θυμάστε την πρώτη φορά που φορέσατε ταμπόν; Γιατί εγώ θυμάμαι τη δική μου. Θυμάμαι το άγχος, τη διαρκή σκέψη πως κάτι δεν έκανα σωστά και θα βγει μόνο του - όλα πήγαν καλά, τελικά.

Παρακάτω, θα δούμε πώς γίνεται η σωστή εφαρμογή – είναι σαν το ποδήλατο, αν το μάθουμε μία φορά, θα το ξέρουμε για πάντα

Ξεκινάμε όρθιες ή καθιστές, με τα πόδια (ή τα γόνατα, αν καθόμαστε) στο άνοιγμα των γοφών. Με το ένα χέρι ανοίγουμε τα μεγάλα χείλη και με το άλλο βάζουμε το ταμπόν στον κόλπο μας, με προσοχή. Μάλιστα, καλό είναι να το βάζουμε με κάποια κλίση κι όχι κατακόρυφα προς τα πάνω. Στη συνέχεια, σπρώχνουμε χωρίς δύναμη με το δάχτυλό μας. Το μόνο που πρέπει να φαίνεται, είναι το κορδονάκι.

Πρέπει να αλλάζουμε ταμπόν κάθε 4 με 6 ώρες, όχι αργότερα. Και ποτέ δεν το πετάμε στη λεκάνη, πάντα το τυλίγουμε με χαρτί και το πετάμε στον κάδο απορριμμάτων.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.