UPDATE

Πάρνηθα: Αναζωπύρωση λόγω του «φαινομένου της καμινάδας»


JTeam

24 Αυγούστου 2023

Πάρνηθα: Αναζωπύρωση λόγω του «φαινομένου της καμινάδας»
Eurokinissi
Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στην Πάρνηθα τα ξημερώματα με τις φλόγες να απειλούν κατοικημένες περιοχές

Στο «φαινόμενο της καμινάδας» οφείλεται, σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο της Πυρoσβεστικής Γιάννη Αρτοποιό, η μεγάλη αναζωπύρωση που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Πάρνηθα. Όπως ανέφερε η «έκρηξη» σημειώθηκε σε χαράδρα στις 03.20 τα ξημερώματα, ενώ στην περιοχή οι καιρικές συνθήκες ήταν δυσμενείς και ο αέρας ήταν πολύ έντονος. Μάλιστα, από τις 10 το πρωί αναμένεται ξανά ενίσχυση των ανέμων στα 6 με 7 μποφόρ.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους Θρακομακεδόνες, ο κ. Αρτοποιός ξεκαθάρισε πως φωτιά δεν έχει φτάσει στην περιοχή και δίνεται σκληρή μάχη για να μην συμβεί αυτό, προσθέτοντας πως αυτό που έχει γίνει, είναι να φτιαχτεί ζώνη ανάσχεσης ενώ έχει σταλεί και προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους.

Παράλληλα, εξήγησε στην ΕΡΤ πως το μέτωπο των επιχειρήσεων είναι στη μίξη του δασικού με τον αστικό ιστό, όπως ανεβαίνουμε τη λεωφόρο Πάρνηθος αριστερά. «Τα οχήματά μας είναι παρατεταγμένα στις οδούς Τσιτομενέα, Κεραμιδίου, Νόση και Καρκαβίτσα» και τόνισε πως υπάρχει κίνδυνος για τους Θρακομακεδόνες, για αυτό οι κάτοικοι πρέπει να είναι σε εγρήγορση για να εκκενώσουν.

Αυτή τη στιγμή οι φλόγες βρίσκονται μια ανάσα από το τελεφερίκ και κατακαίνε το πυκνό δάσος που βρίσκεται ανάμεσα στο μέτωπο και τον οικισμό. Η φωτιά τα ξημερώματα κατευθύνθηκε και προς την Αμυγδαλέζα. Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr