UPDATE

5 μαγευτικές ευρωπαϊκές πόλεις για φθινοπωρινά ταξίδια


JTeam

30 Αυγούστου 2023

5 μαγευτικές ευρωπαϊκές πόλεις για φθινοπωρινά ταξίδια
Με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, ειδυλλιακά πάρκα και ιδιαίτερα αξιοθέατα, αυτές οι πόλεις της Ευρώπης είναι ιδανικές για φθινοπωρινές αποδράσεις

Το φθινόπωρο είναι ίσως η καλύτερη εποχή για ένα ταξίδι σε μια ευρωπαϊκή πόλη. Αν έχετε επισκεφτεί ήδη τη Ρώμη, το Παρίσι, το Άμστερνταμ και το Βερολίνο, έχουμε να σας προτείνουμε πέντε διαφορετικούς προορισμούς για να βάλετε στη λίστα με τα επόμενα ταξίδια σας στην Ευρώπη. Με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, ειδυλλιακά πάρκα, ιδιαίτερα αξιοθέατα και καλό φαγητό, αυτές οι πόλεις μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη.

Μπολόνια, Ιταλία

Μπορεί να μην διαθέτει τα αρχαία της Ρώμης, το ρομαντισμό της Βενετίας, τα αμέτρητα και διάσημα μουσεία της Φλωρεντίας, όμως η Μπολόνια, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας και της περιοχής Emilia-Romagna, στη βόρεια Ιταλία, είναι μια μαγευτική πόλη με εκπληκτική αρχιτεκτονική, σημαντικά μνημεία και εξαιρετική κουζίνα που αξίζει να ανακαλύψετε. Οι Ιταλοί την αποκαλούν La Grassa (παχιά) για τη μοναδική κουζίνα της. Στην Μπολόνια γεννήθηκαν η σάλτσα μπολονέζ (εδώ λέγεται ραγού, έχει ψιλοκομμένο κρέας και σερβίρεται με φαρδιά ζυμαρικά), η μορταδέλα, τα τορτελίνι, οι ταλιατέλες και όλη η pasta fresca, ενώ τα μέρη που μπορείτε να δοκιμάσετε αυτές κι άλλες τοπικές λιχουδιές αφθονούν. Τα άλλα δύο παρατσούκλια της Μπολόνια είναι La Dotta (μορφωμένη) λόγω του πανεπιστημίου της και La Rossa (κόκκινη), αρχικά για το χρώμα που κυριαρχούσε στα κτήριά της και αργότερα για πολιτικούς λόγους. Πέρα από αυτά όμως είναι και μια νεανική πόλη που σφύζει από ζωή χάρη στους χιλιάδες φοιτητές της και διαθέτει ψαγμένα στέκια για φαγητό και διασκέδαση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο travelgo.gr