UPDATE

Apple: Επιβεβαιώνει την υπερθέρμανση των iPhone 15 και φέρνει νέο λογισμικό


JTeam

3 Οκτωβρίου 2023

Apple: Επιβεβαιώνει την υπερθέρμανση των iPhone 15 και φέρνει νέο λογισμικό
Τα προβλήματα με τα νέα iPhone 15 είναι υπαρκτά, αλλά έρχονται λύσεις

Μόλις τρεις εβδομάδες έχουν περάσει από την κυκλοφορία των iPhone 15, των οποίων οι πωλήσεις πάνε εξαιρετικά καλά, αλλά δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τις αξιολογήσεις. Τα πρώτα παράπονα κάνουν λόγο για υπερθέρμανση της συσκευής, αλλά και προβλήματα στην μπαταρία.

Συγκεκριμένα, αρκετοί χρήστες που είχαν το iPhone 15 από τους πρώτους στα χέρια τους, δήλωσαν πως χρησιμοποιώντας το κινητό και έχοντας ανοιχτά τα δεδομένα ή τα Bluetooth, ένιωθαν την συσκευή να ζεσταίνεται υπερβολικά. Τόνιζαν επίσης πως δεν μπορούσαν να χρησιμοποιούν το κινητό την ώρα που φόρτιζε, γιατί και τότε πάλι η συσκευή ήταν εξαιρετικά θερμή. Και ενώ ακούγοντας τα όλα αυτά, μπορεί να θεωρούσαμε πως απλά είναι φήμες που έχουν σκοπό να βλάψουν την νέα γενιά κινητών, τελικά όλα ισχύουν.


Η ίδια η Apple επιβεβαίωσε την υπερθέρμανση των κινητών και ανακοίνωσε πως έχει ήδη ετοιμάσει λογισμικό προκειμένου να διορθώσει όλα τα όσα θέματα έχουν προκύψει. Όπως τονίζεται δεν πρόκειται για κάποια ελαττωματική παρτίδα, αλλά για ένα θέμα που έχουν πολλοί χρήστες παγκοσμίως. Η Apple επιβεβαίωσε, δηλώνοντας ότι οι πρόσφατες ενημερώσεις σε ορισμένες δημοφιλείς εφαρμογές (όπως Instagram, Uber και Asphalt 9) προκαλούν υπερφόρτωση του συστήματος. Μεταξύ άλλων τόνισε, πως συνεργάστηκε απευθείας με τους προγραμματιστές των apps αυτών προκειμένου να διορθώσει τα προβλήματα.

Ο τεχνολογικός κολοσσός ξεκαθάρισε επίσης στο περιοδικό 9to5mac, ότι δε φταίει ο νέος σχεδιασμός από τιτάνιο των iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max για τα προβλήματα της υπερθέρμανσης (όπως πολλοί ισχυρίστηκαν), αλλά λόγω της έντονης λειτουργίας του νέου επεξεργαστή, ενώ παράλληλα τόνισε πως είναι φυσιολογικό για ένα iPhone να είναι λίγο πιο ζεστό τις πρώτες ημέρες του.

Η λύση πάντως σε όλα αυτά τα ζητήματα είναι πολύ κοντά, καθώς ένα νέο update που θα διαδεχτεί το iOS 17.0.2 θα λύσει τα προβλήματα που έχουν οι χρήστες και λογικά θα πέσει και σε ένα νορμάλ βαθμό η απόδοση του επεξεργαστή των συσκευών, έτσι ώστε να μη χρειάζεται τακτική φόρτιση ή να πιάνει υψηλές θερμοκρασίες.

Το πότε θα είναι διαθέσιμο το λογισμικό αυτό, δεν το γνωρίζουμε ακόμη, ωστόσο να σημειωθεί πως πριν από λίγες ημέρες η Apple, λάνσαρε και ένα ακόμη νέο λογισμικό για τα iPhone 12, προκειμένου να ελαττώσει τα επίπεδα ακτινοβολίας μετά τις επιπλήξεις από την Γαλλία και την Ε.Ε.

TAGS