UPDATE

Γιατί δεν πρέπει να φορτίζεις το κινητό σου όλο το βράδυ


JTeam

4 Οκτωβρίου 2023

Γιατί δεν πρέπει να φορτίζεις το κινητό σου όλο το βράδυ
Ένα επικίνδυνο λάθος για την μπαταρία μας, το οποίο κάνουμε πολλοί από εμάς και είναι στιγμή να το ξανασκεφτούμε

Έχουμε ακούσει πολλά σχετικά με τακτικές που βοηθούν την καλή υγεία της μπαταρίας ενός κινητού. Ειδικά όταν αποκτάμε ένα νέο κινητό τηλέφωνο, θέλουμε να κάνουμε όσο πιο σωστή διαχείρηση γίνεται με την φόρτιση προκειμένου να μην έχουμε προβλήματα στη συνέχεια.

Οι περισσότεροι από εμάς συνηθίζουμε να βάζουμε το κινητό μας στην φόρτιση λίγο πριν κοιμηθούμε. Και αυτό το κάνουμε γιατί απλά βολεύει, αφού είναι ίσως η μοναδική στιγμή που δεν χρησιμοποιούμε το κινητό μας. Έχοντας κατα νου όμως, πως οι σύγχρονες συσκευές θέλουν περίπου 1 με 2 ώρες φόρτισης, το να αφήσουμε το κινητό μας για 6 και 8 ώρες, είναι υπερβολικό.

Εκτός από υπερβολικό όμως, είναι και κακό για την υγεία της μπαταρίας μας, σύμφωνα με τους ειδικούς. Γιατί όταν αφήνουμε όλο το βράδυ το κινητό στην φόρτιση, η μπαταρία θα φτάσει στο 100%, και τότε η φόρτιση σταματάει αυτόματα. Εφόσον στις δυο ώρες η φόρτιση έχει σταματήσει, τότε η μπαταρία μετά από κάποια ώρα θα πέσει στο 99% και θα ξεκινήσει και πάλι η φόρτιση για το 100%.

Κι αυτό συνεχίζει να συμβαίνει μέχρι εσύ να το βγάλεις από την πρίζα, κάτι που επηρεάζει ασφαλώς τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σου.

Jenny.Gr

Aκόμη η φόρτιση του κινητού για πολλές ώρες, ανεβάζει την θερμοκρασία της συσκευής, κάτι το οποίο θελουμε να αποφύγουμε. Το πιο σωστό που μπορείς να κάνεις σε αυτή την περίπτωση είναι να βγάλεις την προστατευτική θήκη του, έτσι ώστε να ρίξεις κάπως τη θερμοκρασία ή να το αφήσεις σε κάποια δροσερή επιφάνεια. Επίσης, θα ήταν καλό να μην το έχεις δίπλα σου, για παράδειγμα στο κομοδίνο ή (σε καμία περίπτωση) κάτω από το μαξιλάρι σου.

Κάτι επίσης που αξίζει να προσέξεις σχετικά με την φόρτιση κινητού, είναι και το καλώδιο που χρησιμοποιείς. Αν δεν είναι το επίσημο καλώδιο της εταιρείας του κινητού σου ή έχει κάποιο πρόβλημα (για παράδειγμα έχει κοπεί), τότε μπορεί να δημιουργήσεις μεγάλο θέμα στην μπαταρία του smartphone σου.