UPDATE

Πόσο κοστίζει στην Apple η κατασκευή ενός iPhone 15 Pro Max;


Τόνια Τζάφερη

24 Οκτωβρίου 2023

Πόσο κοστίζει στην Apple η κατασκευή ενός iPhone 15 Pro Max;
@applehub / instagram
Τι δείχνει νέα έρευνα σχετικά με τις Apple συσκευές

Ό,τι πληροφορία έχει να κάνει με την Apple, καταφέρνει αμέσως να αποσπάσει το ενδιαφέρον του κοινού. Έτσι και αυτή τη φορά, μια νέα έρευνα βρίσκεται στο επίκεντρο και αφορά το κόστος παραγωγής των νέων iPhone 15. Πόσο κοστίζει στην Apple η παραγωγή τους;

Πριν σου δώσουμε την απάντηση όμως, να σημειωθεί πως ένας καταναλωτής, για να αποκτήσει το νέο μοντέλο iPhone δίνει περίπου 1.499 ευρώ, ανάλογα τον αποθηκευτικό χώρο που θα επιλέξει -με την τιμή στην Ελλάδα να αγγίζει έως και τα 2.019 ευρώ για το 1TB.

Στην Apple όμως, η κατασκευή ενός 15 Pro Max κοστίζει μόλις 558 δολάρια.

Στην ανάλυση αναφέρεται πως υπάρχει μία αύξηση της τάξεως του 12% σε σχέση με το iPhone 14 Pro Max. Τα εξαρτήματα του iPhone 15 Pro Max κοστίζουν περισσότερα χρήματα στην εταιρία σε σχέση με πέρυσι. Το μεγαλύτερο κόστος το έχει το νέο σώμα του τηλεφώνου που είναι ο τιτάνιο, ενώ στα ακριβά εξαρτήματα συγκαταλέγεται και ο νέος 5x zoom φακός, αλλά και το A17 Pro τσιπ.

Η Apple πληρώνει 40 δολάρια για τον 5x φακό του 15 Pro Max, και αυτό το κόστος είναι 280% ακριβότερο σε σχέση με τον 3x που είχε πέρυσι το iPhone 14 Pro Max. Όσον αφορά το Titanium υλικό, εκτιμάται στα 50 δολάρια και είναι 43% ακριβότερο με το stainless steel του iPhone 14 Pro Max. Επιπροσθέτως, ο νέος επεξεργαστής κοστίζει στην Apple 130 δολάρια. Συνολικά 523 δολάρια, δηλαδή 8% πάνω σε σχέση με πέρυσι, ενώ το iPhone 15 Plus κοστίζει 442 δολάρια και το iPhone 15, 423 δολάρια.

Τέλος να σημειωθεί πως τα παραπάνω στοιχεία έρχονται από την ανάλυση του Nikkei, και όχι από πληροφορίες τις ίδιας της Apple.

TAGS