UPDATE

Στέφανος Μουαγκιέ: «Με την παλιά σχολή σκηνοθετών δεν θα μπορούσε ένας μαύρος ηθοποιός να παίξει Επίδαυρο» (vid)


JTeam

2 Νοεμβρίου 2023

Στέφανος Μουαγκιέ: «Με την παλιά σχολή σκηνοθετών δεν θα μπορούσε ένας μαύρος ηθοποιός να παίξει Επίδαυρο» (vid)
“Χάρη στην νέα σχολή σκηνοθετών, ναι θα μπορούσε ένας μαύρος ηθοποιός να παίξει για παράδειγμα και τον Ιππόλυτο στην Επίδαυρο” απάντησε ο Στέφανος Μουαγκιέ στον Φώτη Σεργουλόπουλο

Ο πρωταγωνιστής της νέας σειράς της ΕΡΤ “Η Παραλία”, Στέφανος Μουαγκιέ βρέθηκε σήμερα (02/11) καλεσμένος στην εκπομπή του Φώτη Σεργουλόπουλου και της Τζένης Μελιτά “Πρωίαν σε είδον” και μεταξύ άλλων μίλησε για την νέα γενιά σκηνοθετών, για τα στερεότυπα που συνεχίζουν να υπάρχουν για τους μαύρους Έλληνες ηθοποιούς, αλλά και για την Επίδαυρο, που ήταν για εκείνον ένα “όνειρο που έγινε πραγματικότητα”, όταν συμμετείχε στην παράσταση “Φάκελος Βάνκαου” σε σκηνοθεσία Σύλλα Τζουμέρκα.

Για τους στερεοτυπικούς ρόλους που συνήθως δίνουν σε μαύρους ηθοποιούς, ο Στέφανος Μουαγκιέ απάντησε: “Πρέπει να έχεις το σθένος να αρνηθείς και ρόλους. Εγώ έχω βρεθεί πολλές φορές σε εσωτερικό διάλογο για κάποιους ρόλους που έκανα πριν. Όταν ξεκινάς από την πρώτη σου δουλειά με έναν ρόλο που δεν μιλά σωστά ελληνικά, μόνος σου χτίζεις το στερεότυπο”.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr