UPDATE

Σεισμός στην Εύβοια: Αναστάτωση στα σχολεία & κατολισθήσεις - Τι υποστηρίζουν οι σεισμολόγοι


JTeam

3 Νοεμβρίου 2023

Σεισμός στην Εύβοια: Αναστάτωση στα σχολεία & κατολισθήσεις - Τι υποστηρίζουν οι σεισμολόγοι
Shutterstock
Αναστάτωση προκάλεσε ο σεισμός στην Εύβοια σήμερα το πρωί. Τι λένε οι σεισμολόγοι για την περιοχή

Αναστάτωση προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός στην Εύβοια που σημειώθηκε λίγο πριν τις 8:30 το πρωί και έγινε αισθητός στην Αττική και στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τον Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός στην Εύβοια είχε μέγεθος 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, εστιακό βάθος 10,7 χιλιόμετρα και επίκεντρο 8 χιλιόμετρα ανατολικά του Προκοπίου.

«Είχε μεγάλη διάρκεια και θόρυβο. Είχε πολύ δυνατό βουητό», λένε στο Reader κάτοικοι της Χαλκίδας που ένιωσαν ιδιαίτερα τον πρωινό σεισμό. Ακολούθησε μπαράζ μετασεισμών τα επόμενα λεπτά, με πέντε δονήσεις μεγέθους 3.8, 2.6, 3, 2.1 και 3.5 Ρίχτερ με επίκεντρο την ίδια περιοχή. Και αυτές οι δονήσεις έγιναν αισθητές στην Εύβοια και στις γύρω περιοχές.

Τι λένε οι σεισμολόγοι

«Το μέγεθος του σημερινού σεισμού πρέπει να είναι το μεγαλύτερο για τη συγκεκριμένη περιοχή της Εύβοιας, γιατί δεν έχουμε ιστορικό πιο ισχυρών σεισμών», όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος το ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας. Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, «μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από τον σεισμό».

Διάβασε περισσότερα στο reader.gr