UPDATE

Το κόλπο για να φτιάξεις τους πιο ασφαλείς κωδικούς στο ίντερνετ


JTeam

6 Νοεμβρίου 2023

Το κόλπο για να φτιάξεις τους πιο ασφαλείς κωδικούς στο ίντερνετ
Pexels
Τα κεφαλαία - μικρά γράμματα, όπως επίσης και οι αριθμοί, δεν αρκούν

Τα προβλήματα με συνδέσεις, «σπάσιμο κωδικών» και χακαρίσματα σε προφίλ, είναι πολύ πιο συνηθισμένα απ' όσο νομίζεις. Και μπορεί να αγνοείς απλά πράγματα όπως το να θυμάσαι τους κωδικούς σου, και έτσι να καταλήγεις να βάζεις έναν όσο πιο εύκολο γίνεται -ωστόσο κάτι τέτοιο μπορεί να σου φέρει πολλά προβλήματα στο μέλλον.

Γνωρίζεις ήδη, πως για να δημιουργήσεις κωδικούς χρειάζονται κάποια σημαντικά βήματα, όπως η προσθήκη αριθμών και πεζών ή κεφαλαίων γραμμάτων. Μάλιστα αυτές οι επιλογές είναι και υποχρεωτικές, προκειμένου να κάνουν τον κωδικό σου πιο ισχυρό. Στην περίπτωση όμως που ακολουθήσεις τα βήματα, και επιλέξεις και πάλι κάποιο εύκολο κωδικό, τότε είναι σαν μην έχεις κάνει τίποτα. Για την ασφάλεια σου, αξίζει να δώσεις λίγη παραπάνω έμφαση και προσοχή στους κωδικούς σου. Σύμφωνα με τον Stan Kaminsky, ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας υπάρχει και ένα tip, το οποίο μπορεί να σε βοηθήσει σημαντικά στο να έχεις πιο ασφαλείς συνδέσεις.

Τα emojis είναι αυτά που μπορούν να σου χαρίσουν έναν ακόμη πιο ισχυρό κωδικό, καθώς σύμφωνα με τον Kaminsky, σε έναν υπολογιστή, τα emojis αντιμετωπίζονται ως σύμβολα. Όταν συνδυάζονται με γράμματα και αριθμούς, μπορούν να κάνουν ακόμη πιο ισχυρό το password απέναντι σε πιθανούς εισβολείς. Ο Kaminsky για να υποστηρίξει τα λεγόμενά του ανέφερε επίσης ότι: «Όταν οι εισβολείς προσπαθούν να παραβιάσουν έναν κωδικό πρόσβασης που περιέχει γράμματα, αριθμούς και σημεία στίξης, υπάρχουν λιγότερες από εκατό παραλλαγές για κάθε σύμβολο που πρέπει να διαλέξουν».

Jenny.Gr

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, τα emojis ξεχωρίζουν λόγω της τεράστιας ποικιλίας διαθέσιμων επιλογών. Υπάρχουν περισσότερα από 3.600 τυποποιημένα emojis στο Unicode, κάτι που σημαίνει ότι βάζοντας έστω και ένα emoji στον κωδικό πρόσβασής σου, αναγκάζεις τον πιθανό εισβολέα να εξετάσει περίπου 3.600 παραλλαγές για κάθε σύμβολο.

Επομένως φρόντισε να δώσεις προσοχή, να προσθέσεις όλους τους χαρακτήρες από νούμερα, emojis, μέχρι πεζά και κεφαλαία γράμματα και σίγουρα (φρόντισε να μην ξεχάσεις τι ακριβώς έβαλες). Αν χρειαστεί σημείωσε τα σε ένα ασφαλές τετράδιο.