UPDATE

Οι top 10 ανασφάλειες στον ανδρικό πληθυσμό, σύμφωνα με τους ειδικούς


JTeam

10 Νοεμβρίου 2023

Οι top 10 ανασφάλειες στον ανδρικό πληθυσμό, σύμφωνα με τους ειδικούς
IG/@jasonstatham
Από την γυναικομαστία, μέχρι και την τριχόπτωση -αυτές είναι οι μεγαλύτερες ανασφάλειες στον ανδρικό πληθυσμό

Aνασφάλειες, μικρές ή μεγάλες, έχει ο κάθε άνθρωπος και πόσο μάλλον ο ανδρικός πληθυσμός. Η πίεση είναι μεγάλη και στα δυο φύλλα, ενώ η ανάγκη και η προσπάθεια για την τελειότητα γίνεται όλο και εντονότερη. Σύμφωνα με το Fatherly και τον Χαναλέι Βίερα, ειδικό ψυχοθεραπευτή, αυτές είναι οι 10 βασικές και συνηθέστερες ανασφάλειες των αντρών.

  • Γυναικομαστία

Η συσσώρευση λίπους στους μαστούς εξαιτίας της ανισορροπίας ορμονών, είτε σε μεγαλύτερη, είτε σε μικρότερη ηλικία, δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό, Τζόσουα Ζάκερμαν, όλο και περισσότεροι άνδρες, επισκέπτονται το ιατρείο του προκειμένου να λύσουν το «θέμα».

  • Τριχόπτωση

Είναι επίσης ένα από τα συχνότερα θέματα που απασχολούν άνδρες κοντά στην ηλικία των 30. Παρά το γεγονός πως δεν υπάρχει έντονη κριτική γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, πολλοί άνδρες θεωρούν τα λίγα μαλλιά είναι ένδειξη γήρανσης και λιγότερης αρρενωπότητας.

  • Να έχουν λιγότερα κιλά

Η ισορροπία στο βάρος τους έχει καθοριστική σημασία. Τα πολλά κιλά, όπως και τα λίγα μπορούν να δημιουργήσουν έντονη ανασφάλεια στον ανδρικό πληθυσμό. «Πέρα από την εικόνα του σώματος τους, σημαντικό για εκείνους είναι και το να μην δείχνουν πολύ αδύνατοι ή χωρίς όγκο».

  • Για το που βρίσκονται στην καριέρα τους

Οι άντρες μπορούν να είναι ανασφαλείς αν δεν νιώθουν ικανοποιημένοι από την πορεία της καριέρας τους. Μπαίνουν συχνά σε διαδικασίες σύγκρισης, ρίχνοντας ολοένα και περισσότερο την αυτοπεποίθηση τους.

  • Για το ύψος τους

Έχει παρατηρηθεί πως άνδρες που δεν είναι ψηλοί, επιλέγουν άτομα στον περίγυρο τους τα οποία βρίσκονται όσο πιο κοντά γίνεται, στο ύψος με το δικό τους.

  • Για το μέγεθος του πέους τους

Στη διάρκεια της ζωής ενός άνδρα, πάντοτε θα αναρωτηθεί και θα νιώσει άσχημα ή μη επαρκής για το πέος του.

  • Για την λειτουργικότητα του πέους τους

Το μέγεθος δεν είναι το μόνο που μετρά για εκείνους. Νοιάζονται ιδιαίτερα πολύ και την λειτουργικότητα, κάτι το οποίο τους προσθέτει έξτρα στρες και ανασφάλεια.

  • Για τα συναισθήματα τους, και την έκφραση τους

Δυστυχώς η σχέση των αντρών με τα συναισθήματα είναι λίγο περίεργη. Στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες, έχουν συνδυάσει το συναίσθημα με αδυναμία και κάθε φορά που δυσκολεύονται με τα συναισθήματα τους νιώθουν αμηχανία γι΄ αυτό.

  • Για το αν είναι καλοί πατεράδες

Στην περίπτωση που έχουν παιδιά, το αν είναι καλοί πατέρες και σύντροφοι μπορεί να απασχολεί διαρκώς το μυαλό τους, προσθέτοντας αμηχανία.

  • Για το αν έχουν κουρασμένα μάτια

Άνδρες ηλικίας άνω των 40 επισκέπτονται πλαστικούς χειρουργούς και οφθαλμίατρους, προκειμένου να ανανεώσουν το βλέμμα τους.