UPDATE

Ο πολικός αεροχείμαρρος θα επηρεάσει την Ελλάδα με νέο κύμα κακοκαιρίας


JTeam

23 Νοεμβρίου 2023

Ο πολικός αεροχείμαρρος θα επηρεάσει την Ελλάδα με νέο κύμα κακοκαιρίας
Pexels
Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει νέο κύμα κακοκαιρίας - Βροχές και άνεμοι στα 10 Μποφόρ

Αστατος θα είναι σήμερα (23/11) ο καιρός, ωστόσο τα φαινόμενα θα είναι λίγο πιο ήπια σε σχέση με την Τετάρτη (22/11), σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ο μετεωρολόγος του OPEN ανέφερε πως από την οροσειρά της Πίνδου και ανατολικότερα, περιορίζεται ο άστατος καιρός, με πιο ήπιες βροχές μικρότερης διάρκειας, παρόλα αυτά σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές δεν αποκλείεται να βλέπουμε κατά διαστήματα και καταιγίδες.

Επίσης, κάπως πιο ήπιος θα είναι ο καιρός στα πιο δυτικά τμήματα, όπου φαίνεται ότι θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με βελτιωμένες καιρικές συνθήκες. Οι άνεμοι επιμένουν από νότιες διευθύνσεις με τοπικά ισχυρές εντάσεις, με εξαίρεση το βόρειο Αιγαίο, εκεί που ο άνεμος στρέφεται βορειανατολικός. Η θερμοκρασία θα σημειωθεί κοντά στους 20-23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, θα σημειωθούν κατά διαστήματα συννεφιές, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και λίγες βροχές, όχι όμως κάτι το ιδιαίτερο. Οι άνεμοι θα πνέουν σε νοτιοανατολικές διευθύνσεις και θα προσεγγίζουν ακόμη και τα πέντε μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία αργά το μεσημέρι θα αγγίξει τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Και στη Θεσσαλονίκη, θα είναι άστατος ο καιρός, με τον ουρανό να είναι συννεφιασμένο, ενώ ίσως σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχοπτώσεις. Ο βορειοανατολικός άνεμος θα ενισχυθεί, προσεγγίζοντας ακόμη και τα 6 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα αγγίξει του 17 βαθμούς το μεσημέρι της Πέμπτης.

Νέο κύμα κακοκαιρίας από το Σάββατο

Αύριο (24/11), δεν μεταβάλλεται το καιρικό μοτίβο, καθώς τα φαινόμενα θα είναι έντονα σε ανατολικό Αιγαίο και δυτική Ελλάδα, όπου θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, ενώ στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, θα είναι πιο ήπιος ο καιρός, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα βρέξει και καθόλου.

Διάβασε τη συνέχεια στο reader.gr