UPDATE

Ρόμα - Άγιαξ: Οι κερκίδες στο ποδόσφαιρο γυναικών μιλούν, «η αληθινή αγάπη δεν σκοτώνει»!


JTeam

24 Νοεμβρίου 2023

Ρόμα - Άγιαξ: Οι κερκίδες στο ποδόσφαιρο γυναικών μιλούν, «η αληθινή αγάπη δεν σκοτώνει»!
«Η αληθινή αγάπη δεν σκοτώνει…αρκετά! Αντίο Τζούλια», έγραφε το πανό στη μνήμη της Τζούλια Τσεκετίν που ανάρτησαν οι οπαδοί της Ρόμα κατά τη διάρκεια του αγώνα του Champions League γυναικών κόντρα στον Άγιαξ

Λίγο πριν ξημερώσει η 25η Νοέμβρη, η παγκόσμια ημέρα κατά της βίας εναντίον των γυναικών, οι οπαδοί της Ρόμα δεν σιώπησαν απέναντι σε μία ακόμα γυναικοκτονία. Στο εντός έδρας παιχνίδι της γυναικείας τους ομάδας κόντρα στον Άγιαξ, για τους ομίλους του Champions League, τίμησαν τη μνήμη της Τζούλια Τσεκετίν που δολοφονήθηκε από τον άλλοτε σύντροφό της, εκφράζοντας παράλληλα την αγανάκτησή τους. «Η αληθινή αγάπη δεν σκοτώνει... αρκετά! Αντίο Τζούλια». Αυτά έγραφε το πανό που τοποθετήθηκε στο στάδιο «Tre Fontane». Με αυτά τα λόγια οι οπαδοί των «Τζιαλορόσι» θέλησαν να εκφράσουν όλο τον πόνο τους για τον τραγικό θάνατο της 22χρονης από το Vigonovo.

Τις τελευταίες ημέρες, αρκετές παίκτριες της ομάδας, πήραν θέση επί του θέματος. Η Βαλεντίνα Τζατσίντι, που σκόραρε δύο φορές στον αγώνα με τον Άγιαξ, είχε δημοσιεύσει μια ανάρτηση στο twitter με τα εξής λόγια: «101 γυναικοκτονίες το 2023. 10 γυναίκες σκοτώνονται το μήνα. ΑΡΚΕΤΑ!», ενώ η συζήτηση για τη γυναικοκτονία τις τελευταίες ημέρες είναι παρούσα σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του αθλητισμού, όπου αθλητές και φορείς έχουν εκφράσει τις απόψεις τους.Ένας από τους πρώτους ήταν ο προπονητής της εθνικής ομάδας, Λουτσιάνο Σπαλέτι, «Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο αυτούς τους δειλούς μ*&%% μεταμφιεσμένους σε γαλάζιους πρίγκιπες, πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να αποστασιοποιηθούν από οποιονδήποτε ισχυρίζεται ότι του ανήκει η ελευθερία τους».

Διαβάστε τη συνέχεια στο GWomen