UPDATE

«Οι Εκπεσόντες»: Στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ευάγγελου Σπ. Αθανασόπουλου


JTeam

27 Νοεμβρίου 2023

«Οι Εκπεσόντες»: Στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ευάγγελου Σπ. Αθανασόπουλου
Ήταν μία βραδιά αφιερωμένη στην κλασσική περίοδο του Hollywood, και ειδικότερα στους αστέρες ηθοποιούς που, ενώ μεσουράνησαν, οδηγήθηκαν στην παρακμή και στην αυτοκαταστροφή από τους προσωπικούς τους «δαίμονες»

Η Σχολή Λυκούργου Σταυράκου διοργάνωσε και φιλοξένησε το Σάββατο, 25/11/2023 και ώρα 19:00, την παρουσίαση του βιβλίου του Ευάγγελου Σπ. Αθανασόπουλου, «Οι Εκπεσόντες - Η άνοδος και η πτώση των αστέρων του ξένου ασπρόμαυρου κινηματογράφου» (Εκδόσεις Κονιδάρη).

Jenny.Gr

«Εν αρχή, φως, λάμψη, δόξα, και πλούτος. Κατόπιν, παρακμή, πτώση, και συντριβή. Πώς γίνεται ένας κινηματογραφικός αστέρας να κατακρημνίζεται και στο τέλος να συντρίβεται; Στο μυαλό και στην καρδιά του θεατή εντυπώνεται η ερμηνεία πάνω στην μεγάλη οθόνη. Τi συμβαίνει όμως πριν, κατά την διάρκεια, ή μετά τα γυρίσματα; Τι συμβαίνει, όταν σβήσουν τα φώτα, και σιγήσουν οι ιαχές θαυμασμού και το χειροκρότημα; Σκοτεινές πλευρές, διαταραχές του ψυχισμού, εθισμοί, και ανθρώπινες αδυναμίες, που μόλις πάρουν το "πάνω χέρι" οδηγούν αργά ή γρήγορα στο τέλμα, στην αυτοκαταστροφή. Ακόμη δε και αυτή η "ρομαντική" ιστορική περίοδος του ξένου ασπρόμαυρου κινηματογράφου είχε τους δικούς της αστέρες που γνώρισαν την άνοδο και μετά την πτώση. Είχε και αυτή τους δικούς της "Εκπεσόντες", που πάλευαν και στο τέλος ηττήθηκαν κατά κράτος από τους προσωπικούς τους "δαίμονες"».

Jenny.Gr

Η ανταπόκριση του κοινού ήταν μεγάλη, και για το βιβλίο μίλησαν ο διευθυντής της Σχολής, κ. Σωτήρης Λαμπρόπουλος, ο ιστορικός και κριτικός κινηματογράφου, κ. Νίνος Φένεκ Μικελίδης, ο ιστορικός κινηματογράφου, σκηνοθέτης, συγγραφέας και εκδότης, κ. Γιάννης Σολδάτος, και ο κινηματογραφικός παραγωγός και ηθοποιός, κ. Θόδωρος Ρουμπάνης, ενώ ακολούθησε δεξίωση.