UPDATE

7 cool γειτονιές της Ευρώπης, για να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα


Ερασμία Αρβανιτά

5 Δεκεμβρίου 2023

7 cool γειτονιές της Ευρώπης, για να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα
Pexels/Shvets Anna
Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να κάνουν μια συνοικία απίστευτα cool

Θέλεις να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα, να βρεις κάτι πιο ψαγμένο και να περιπλανηθείς σε ιδιαίτερες γειτονιές της Ευρώπης; Οι επιλογές είναι αμέτρητες. Γειτονίες στο Δουβλίνο, στη Μαδρίτη, στο Μιλάνο και φυσικά στην καρδιά της Αθήνας, θα σου χαρίσουν ακριβώς όσα ψάχνεις.

Κάτι underground, κάτι μοντέρνο που συνδυάζεται μαζί με το παραδοσιακό, μια δόση από street art αλλά και ιδιαίτερες γκαλερί, είναι μόνο λίγα από όσα θα βρεις στις cool γειτονιές της Ευρώπης.

Προφανώς και δεν είναι μόνο οι παρακάτω 7, απλώς εμείς συγκεντρώσαμε τις αγαπημένες μας.

Σμιθ Φίλντ, Δουβλίνο

Αυτή η γειτονιά του Δουβλίνου είναι το σημείο όπου συναντιούνται η παράδοση και ο ακτιβισμός. Ιστορικές παμπ, όμορφες μουσικές, artisanal καφετέριες, είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που θα βρεις εκεί. Για πολλούς είναι η πιο ωραία γειτονιά για να ζεις κανείς στο Δουβλίνο.

Καραμπαντσέλ, Μαδρίτη

Έχει μετατραπεί σε μια μοντέρνα εκδοχή του Σόχο της πόλης. Οι ντόπιοι που ζουν εκεί για χρόνια, περιπλανώνται στις παραδοσιακές αγορές τροφίμων και διασταυρώνονται με καλλιτέχνες που μετακόμισαν για να ξεφύγουν από τη φασαρία του κέντρου. Για πολλούς είναι μια ανερχόμενη γειτονιά, με ιδιαίτερες γκαλερί σύγχρονης τέχνης.

Χάβεν, Κοπεγχάγη

Το Χάβεν, το λιμάνι της Κοπεγχάγης, είναι το μέρος όπου οι ντόπιοι πηγαίνουν να διασκεδάσουν. Εκεί, το Βασιλικό Θέατρο και το στέκι του Ofelia Plads θα σου χαρίσουν υπέροχη θέα, ενώ η γέφυρα Kissing Bridge θα σε οδηγήσει στο ολοκαίνουργιο Opera Park.

Ίζολα, Μιλάνο

Εκκεντρική και κάπως χιπστερική, η Ίζολα βρέθηκε φέτος στη λίστα με τις πιο cool γειτονιές του κόσμου. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι η μοντέρνα εικόνα της συνυπάρχει με την τοπική παράδοση. Οτιδήποτε καινούργιο εξισορροπείται με το παλιό και το ανεπιτήδευτο. Εκεί, θα γοητευθείς από τα πανέμορφα κτίρια, τις υπέροχες μπουτίκ και την ιδιαίτερη street art.

Γουέστ, Άμστερνταμ

Το Γουέστ τα έχει όλα και αποτελεί μια μοναδική εικόνα της ολλανδικής κληρονομιάς και της διεθνούς ενέργειας. Δρόμοι όπως οι De Clercqstraat, Kinkerstraat και Overtoom είναι γεμάτοι με ψηλά, στενά κτίρια, μπουτίκ, πολυπολιτισμικά εστιατόρια και μοντέρνα καφέ. Αν θέλεις να ηρεμήσεις από τη βαβούρα, πιο πέρα θα βρεις ήσυχους κατοικημένους δρόμους και κανάλια που αξίζει να εξερευνήσεις για ώρες.

Εξάρχεια, Αθήνα

Μια ιστορικά ριζοσπαστική γειτονιά, τα Εξάρχεια έχουν μετατραπεί σε ένα τουριστικό hotspot. Αυτή η γειτονιά της Αθήνας παραμένει ένα μέρος που κερδίζει τους πάντες. Και δεν είναι παράξενο, αφού τα Εξάρχεια φιλοξενούν τα πιο ωραία μπαρ και καφέ της πόλης. Αν θέλεις να πάρεις μια γεύση από την underground κουλτούρα της Ελλάδας, τότε πρέπει να πας μια βόλτα στα Εξάρχεια.

Κινγκς Κρος, Λονδίνο

Ναι, το Κινγκς Κρος είναι η πιο cool γειτονιά του Λονδίνου. Εξισορροπώντας τον πρωτοποριακό, high-end καταναλωτισμό με την πιο σκληρή νυχτερινή ζωή, αυτή η περιοχή του Λονδίνου έχει κάτι για όλους. Κλαμπ, νέοι μουσικοί χώροι, σοκάκια, πλατείες και πολλά ακόμη, θα σου προσφέρουν μια εξαιρετικά εκλεκτική ποικιλία επιλογών.