UPDATE

7 οικονομικοί city break προορισμοί στην Ευρώπη για να επισκεφτείς το 2024


Ερασμία Αρβανιτά

4 Δεκεμβρίου 2023

7 οικονομικοί city break προορισμοί στην Ευρώπη για να επισκεφτείς το 2024
Unsplash/ Veronika Jorjobert
Για μια αξέχαστη city break απόδραση στην Ευρώπη

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ευρώπη προσφέρει πληθώρα επιλογών για όμορφες αποδράσεις. Είτε αποφάσισες να φύγεις για ένα Σαββατοκύριακο είτε για μια εβδομάδα ώστε να ανακαλύψεις τη νέα αγαπημένη σου πόλη, στην Ευρώπη θα βρεις τα πάντα. Αλλά σκέψου ότι μέσα σε όλες τις επιλογές, υπάρχουν και ιδιαίτεροι προορισμοί που εκτός από γοητευτικοί είναι και οικονομικοί.

Παρακάτω μπορείς να βρεις τους 7 οικονομικούς city break προορισμούς, που πρέπει να προσθέσεις στην bucket list σου.

Λισαβόνα, Πορτογαλία

Ίσως δεν το περίμενες, αλλά σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Μάιο του 2023, η Λισαβόνα είναι ένα από τα πιο οικονομικά city breaks στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Είναι η πρώτη φορά που η πόλη βρίσκεται σε υψηλή θέση στις προσιτές ευρωπαϊκές πόλεις. Αν σκέφτεσαι να προγραμματίσεις ένα ταξίδι, θα βρεις αρκετές οικονομικές αεροπορικές εταιρείες (Ryanair, easyJet, Wizz Air, Tap Air Portugal), ενώ για διαμονή, μπορείς να βρεις πολλά οικονομικά ξενοδοχεία στη Λισαβόνα. Για να εξοικονομήσεις ακόμα περισσότερα χρήματα, μπορείς να επιλέξεις να κλείσεις Airbnb. Οι μετακινήσεις στη Λισαβόνα είναι μια εξίσου συναρπαστική εμπειρία, και σίγουρα πρέπει να πάρεις το τραμ που περιπλανιέται μέσα στους λιθόστρωτους δρόμους.

Ρίγα, Λετονία

Η Ρίγα είναι μια από τις πιο οικονομικές πόλεις στην Ευρώπη και σίγουρα γοητευτική. Εκεί, θα περιπλανηθείς στα στενά σοκάκια της Παλιάς Πόλης, θα βρεις τα δημοφιλή samsas με 2 ευρώ στην κεντρική σκεπαστή αγορά, θα παρακολουθήσεις δωρεάν ζωντανή μουσική στην πλατεία Dome και θα θαυμάσεις την απίστευτη αρχιτεκτονική.

Ζάγκρεμπ, Κροατία

Jenny.Gr
Pexels/ Pham Ngoc Anh

Σε κάθε γωνία αυτής της πόλης, θα βρεις κάτι όμορφο. Θα περάσεις τις μέρες σου εκεί κάνοντας βόλτες στους (εκπληκτικά φιλικούς προς τους πεζούς) δρόμους της πόλης, θα περιπλανηθείς στις υπαίθριες αγορές και θα χαλαρώσεις σε τέλειες καφετέριες. Το Ζάγκρεμπ, εκτός από οικονομικό city break είναι και ένα κρυμμένο διαμάντι της Κροατίας, ένας τόπος με ιστορία αιώνων.

Λιλ, Γαλλία

Μόλις φτάσεις στη Λιλ, το κλειδί είναι να ξέρεις τα μέρη που δεν είναι τόσο γνωστά για να επισκεφτείς. Πάντως, σε ενημερώνουμε ότι η Λιλ είναι αφοπλιστικά όμορφη. Αν θέλεις να απολαύσεις χαριτωμένα bistrot vibes, τότε μπορείς να περιπλανηθείς στη Rue des Bouchers. Πλακόστρωτα στενά, μπαρόκ κτίρια, υπαίθριες αγορές, είναι μόνο λίγα από όσα θα βρεις στη Λιλ.

Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Jenny.Gr
Pexels/ Stefana Ristić

Στη Βουδαπέστη είναι πολύ εύκολο να πέσεις στις τυπικές τουριστικές παγίδες. Γι’αυτό πριν την επισκεφτείς κάνε μια έρευνα – και πραγματικά θα βρεις πολλά κρυμμένα διαμαντάκια και σημεία που θα είναι εκπληκτικά. Η πόλη έχει μια απίστευτη αρχιτεκτονική κληρονομιά, κάτι που θα καταλάβεις περπατώντας στις δύο πλευρές της. Σίγουρα, κάποια στιγμή θα πέσεις σε απίστευτα κτίρια, που μπορεί να είναι παγκοσμίως γνωστά αριστουργήματα. Υπάρχουν επίσης μερικά καταπληκτικά ξενοδοχεία στη Βουδαπέστη, με πολλές προσιτές επιλογές.

Τυφλίδα, Γεωργία

Ενώ η Τυφλίδα είναι το πιο ακριβό μέρος για να ζήσει κανείς στη Γεωργία, για τα ευρωπαϊκά δεδομένα είναι εξαιρετικά προσιτή για ένα ταξίδι. Ένας καταιγισμός νέων ξενοδοχείων έχει ανοίξει τα τελευταία χρόνια. Αν σου αρέσει το καλό φαγητό, πρέπει να κλείσεις τραπέζι στο Barbarestan, ένα οικογενειακό εστιατόριο με αυθεντικές συνταγές και τοπικά υλικά.

Σμύρνη, Τουρκία

Η Σμύρνη έχει αντισταθεί στις αυξήσεις των τιμών της Κωνσταντινούπολης και στις τουριστικές παγίδες της Άγκυρας, ενώ έχει διατηρήσει το παζάρι Kemeraltı ηλικίας 8.500 ετών και την αρχαία ρωμαϊκή αγορά της. Τα ιστορικά μνημεία και τα αρχιτεκτονικά λείψανα συνυπάρχουν με την κοσμοπολίτικη κουλτούρα και την παραδοσιακή κουζίνα. Μια ώρα έξω από την πόλη βρίσκεται η Έφεσος, που επίσης αξίζει να επισκεφτείς.