UPDATE

5 Senses στο Atrium Greek Bistrot: Μια βραδιά γευσιγνωσίας με το Κτήμα Αργυρού!


JTeam

6 Δεκεμβρίου 2023

5 Senses στο Atrium Greek Bistrot: Μια βραδιά γευσιγνωσίας με το Κτήμα Αργυρού!
Το Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, το Atrium στον θόλο του Herodion Hotel, υποδέχεται το Κτήμα Αργυρού σε ένα μοναδικό δείπνο με επιλεγμένα κρασιά του κτήματος στο πλαίσιο των 5 Senses events

Tο 5 Senses, αποτελεί μια σειρά από events που στόχο έχουν την επαφή με νέους και παραδοσιακούς παραγωγούς, δημιουργούς αλλά και να μας συστήσουν ενδιαφέρουσες εμπειρίες. Το Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου σε προσκαλούν σε μια βραδιά γνωριμίας με τα κρασιά του κτήματος Αργυρού στο Atrium Bar & Restaurant.

Το οινοποιείο Αργυρού ξεκίνησε το 1903 ενώ έχει σήμερα περάσει στην 4η γενιά της οικογένειας και διευθύνεται από τον Ματθαίο Αργυρό. Τα 1200 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων της οικογένειας περιλαμβάνουν μερικές από τις πιο παλιές ρίζες του νησιού. Τα κρασιά του κτήματος έχουν πλούσια δομή και πυκνότητα αποδίδοντας αυστηρά το terroir. Χαρακτηρίζονται από υψηλές οξύτητες, μεταλλικότητα και έντονη πολυπλοκότητα, αποτελώντας πλέον αναφορά τόσο για το Ασύρτικο όσο και το Αηδάνι.

Στις 9 Δεκεμβρίου μπορείς να ζήσεις μια βραδιά γαστρονομικής τέχνης με την υπογραφή του σεφ Χρύσανθου Μανωλόπουλου που υπογράφει ένα μενού ειδικά σχεδιασμένο για να συμπληρώνει τις ξεχωριστές νότες τεσσάρων κρασιών του Κτήματος Αργυρού. Κάθε πιάτο είναι μια μοναδική δημιουργία, σχεδιασμένη να εναρμονίζεται με τον μοναδικό χαρακτήρα των κρασιών.

Το food & wine pairing περιλαμβάνει:

Carpaccio παντζάρι με κατσικίσιο τυρί, σουσάμι, μανταρίνι &ταλιατέλες λαχανικών 🍷 με Atlantis Ασύρτικο 2022
🍽️Beeftartare με πατάτα dauphinoise, παλαιωμένη γραβιέρα, καπνιστή ντομάτα & χαβιάρι 🍷με Σαντορίνη Αργυρού Π.Ο.Π 2022
🍽️Τερίνα Αρνιού με καπνιστή μελιτζάνα, οφτή πατάτα, pesto αμπελόφυλλο & πικάντικο γιαούρτι 🍷 με Cuvee Nuxteri Π.Ο.Π Αργυρού 2019
🍽️Paris-Brest με καραμελωμένη σοκολάτα, δαμάσκηνο, φουντούκια & παγωτό καφέ 🍷 με Vinsanto Π.Ο.Π Late Release

Τιμή ανά άτομο: 95€
Ροβέρτου Γκάλι 4, Ακρόπολη

Κρατήσεις: [email protected] & [email protected]
Τηλ: +30 214 4025700

Κάντε την κράτησή σου εδώ.