UPDATE

8 life hacks που (κυριολεκτικά) θα σου αλλάξουν τη ζωή


JTeam

18 Δεκεμβρίου 2023

8 life hacks που (κυριολεκτικά) θα σου αλλάξουν τη ζωή
Unsplash/ Paige Cody
Κάποια θα σου φανούν περίεργα αλλά μόλις τα δοκιμάσεις, θα τα λατρέψεις 

Σκρολάρεις στα social. Ξαφνικά βλέπεις ένα παράξενο hack που υπόσχεται ότι θα σε σώσει από τη δυσοσμία στο πλυντήριο ρούχων. Στην αρχή λες «αποκλείεται», αλλά τελικά αποφασίζεις να το δοκιμάσεις, και πιάνει. Αλήθεια, πόσες φορές σου έχει συμβεί;

Εντάξει, προφανώς κανένα hack δεν εγγυάται πάντα απόλυτη επιτυχία, αλλά υπάρχουν και κάποια «διαμαντάκια» που υπόσχονται ότι θα κάνουν τη ζωή σου λίγο πιο εύκολη.

Εδώ, θα τα βρεις αναλυτικά.

  • Για να κόβεις κρεμμύδια, χωρίς να χάνεις 100 κιλά δάκρυα

Βάλε ένα κομμάτι βρεγμένο χαρτί κουζίνας κάτω από το κρεμμύδι. Αυτό λειτουργεί ως ασπίδα για τα μάτια, καθώς η χημική ένωση που απελευθερώνουν τα κρεμμύδια όταν τα κόβεις, θα απορροφηθούν από το χαρτί. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα υγρό μαχαίρι για το ίδιο αποτέλεσμα.

  • Για να απαλλαγείς από τις άσχημες μυρωδιές στο πλυντήριο

Σίγουρα θα το έχεις δει στο TikTok, αλλά ακόμα κι αν δεν το έχεις δει, εμείς είμαστε εδώ. Ένα φλιτζάνι απλό λευκό ξύδι είναι το απόλυτο hack που θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από την έντονη δυσοσμία στον κάδο του πλυντηρίου.

  • Για να σε πιάσει ο ύπνος, όταν δυσκολεύεσαι

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς το βράδυ; Δοκίμασε αυτό το παλιό, αλλά δοκιμασμένο κόλπο. Μέτρησε αργά μέχρι έναν αριθμό, ίσως μέχρι το 200; Αυτή η άσκηση βοηθά τον εγκέφαλό σου να ηρεμήσει, ελαχιστοποιώντας τις ξαφνικές σκέψεις ή τις αποσπάσεις που σε κρατούν ξύπνιο/α.

  • Για να ανοίξεις εύκολα ένα γυάλινο βάζο

Άνοιξε το νερό της βρύσης και άσε το ζεστό νερό να τρέξει. Mετά, βάλε το βάζο κάτω από τη βρύση με το ζεστό νερό για ένα λεπτό (ή και παραπάνω) και μόλις το βγάλεις, τότε θα δεις πως πια το βάζο ανοίγει πιο εύκολα.

  • Για να βρίσκεις εύκολα τα θρύψαλα σπασμένου γυαλιού

Για να εντοπίσεις μικροσκοπικά θραύσματα σπασμένου γυαλιού, πάρε έναν φακό και χρησιμοποίησε τον στην ύποπτη περιοχή. Τα θραύσματα θα αντανακλούν διαφορετικά το φως.

  • Για να φύγει η μούχλα από τα πλακάκια

Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο πιστεύεις. Το κόλπο είναι απλό. Βάζεις σε ένα μπολ ζεστό νερό, ξύδι, μαγειρική σόδα και στημένο λεμόνι. Έπειτα θα πάρεις μια παλιά οδοντόβουρτσα και θα τρίψεις το σημείο.

  • Για να ανοίξεις εύκολα ένα βερνίκι νυχιών

Τα βήμα είναι απλά. Πιάσε το μανό και βάλτο σε ένα μπολ με ζεστό νερό. Έπειτα πάρε μια μπατονέτα με λίγο ασετόν και βάλτη στο κενό ανάμεσα στο καπάκι του βερνικιού και το μπουκαλάκι. για να μαλακώσει το χρώμα που έχει ξεραθεί. Μετά, χρησιμοποίησε ένα λαστιχάκι για να δημιουργήσεις περισσότερη αντίσταση στο σημείο. Αυτό ήταν

  • Για να σώσεις το καλσόν σου όταν φεύγει ένας πόντος

Εντάξει, δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από αυτό. Τώρα, όμως θα μάθεις πώς να το αντιμετωπίσεις. Λογικά το trick με το βερνίκι νυχιών το γνωρίζεις. Ήξερες όμως ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις και λακ μαλλιών; Ψέκασε λίγη λακ στο σημείο που έχει φύγει ο πόντος και σίγουρα θα προλάβεις τα χειρότερα.