UPDATE

Όσκαρ 2024: Και δεύτερος Έλληνας σκηνοθέτης στις short list, εκτός από τον Γιωργο Λάνθιμο


JTeam

29 Δεκεμβρίου 2023

Όσκαρ 2024: Και δεύτερος Έλληνας σκηνοθέτης στις short list, εκτός από τον Γιωργο Λάνθιμο
Στην κατηγορία των ταινιών μικρού μήκους, στις short lists είναι και το «The One Note Man»

Μόλις πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν οι short lists με τις υποψηφιότες για τα Όσκαρ 2024 σε δέκα κατηγορίες. Προφανώς, δεν αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός ότι η ταινία «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου ήταν σε αρκετές από αυτές τις κατηγορίες. Εξάλλου, είναι η ταινία για την οποία όλοι μιλούν τη φετινή χρονιά.

Εκτός όμως από την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, στην κατηγορία των ταινιών μικρού μήκους στη short list είναι το «The One Note Man», του Γιώργου Σιούγα. Ο ίδιος, έγραψε σε σχετική ανάρτησή του στο Instagram ότι είναι «κατά κάποιο τρόπο ένα χριστουγεννιάτικο θαύμα για εμάς».

Η ταινία «έχει να κάνει με την ελπίδα και την επιμονή, αλλά πάνω από όλα είναι για την αγάπη. Σε αυτές τις σκοτεινές στιγμές για πολλούς ανθρώπους, ελπίζουμε ότι η ταινία μας θα αφήσει κάποιο φως να μπει ξανά και να ζεστάνει λίγο τις καρδιές τους», ανέφερε ακόμη ο Γιώργος Σιούγας.

Ο Γιώργος Σιούγας έχει γράψει και το σενάριο της ταινίας, ενώ τη μουσική υπογράφει ο Στίβεν Γουόρμπεκ, ο οποίος έχει βραβευθεί με Όσκαρ για τον «Ερωτευμένο Σαίξπηρ». Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Τζέισον Γουάτκινς, Λουίζα Κλάιν και Κρίσταλ Γου, ενώ ακούγεται η φωνή του Ίαν ΜακΚέλεν.