UPDATE

Αιγές: Εγκαινιάζεται σήμερα το αναστηλωμένο ανάκτορο του Φιλίππου Β’


JTeam

5 Ιανουαρίου 2024

Αιγές: Εγκαινιάζεται σήμερα το αναστηλωμένο ανάκτορο του Φιλίππου Β’
Σήμερα, παρουσία του πρωθυπουργού, αλλά χωρίς την υπουργό Πολιτισμού εγκαινιάζεται το αναστηλωμένο ανάκτορο του Φιλίππου Β΄ στις Αιγές.

Την Παρασκευή 5/1/2024, στις 13.00, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα εγκαινιάσει το πρόσφατα αναστηλωμένο ανάκτορο των Αιγών με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, που επρόκειτο να τον ξεναγήσει, να απουσιάζει λόγω κορονοϊού.

Επίκεντρο του μεγάλου οικοδομικού προγράμματος, με το οποίο ο Φιλίππος Β΄ (359-336 π.Χ.) εκσυγχρόνισε και αναβάθμισε τις Αιγές, τη βασιλική μητρόπολη των Μακεδόνων, είναι το ανάκτορο, το «βασίλειον» των Αιγών –με την αρχαία ονομασία του- με έκταση περ. 15.000 τ.μ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο οικοδόμημα της κλασικής Ελλάδας.

Κτίριο λιτό και λειτουργικό και συγχρόνως μνημειακό και επιβλητικό, το αρχετυπικό οικοδόμημα χαρακτηρίζεται από την πολυτέλεια των υλικών, την εφευρετικότητα και την τελειότητα της εκτέλεσης, τα απροσδόκητα επιτεύγματα της τεχνολογίας και, συγχρόνως, από τη γεωμετρική καθαρότητα της φόρμας που διαμορφώνει ένα σύνολο απαράμιλλης ηρεμίας, κομψότητας και αρμονίας, όπου όλα υποτάσσονται στη γοητεία του μέτρου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr