UPDATE

Σε αυτές τις 3 χώρες θα φας το πιο νόστιμο φαγητό, σύμφωνα με τον Γκόρντον Ράμσεϊ


JTeam

8 Ιανουαρίου 2024

Σε αυτές τις 3 χώρες θα φας το πιο νόστιμο φαγητό, σύμφωνα με τον Γκόρντον Ράμσεϊ
Splash News
Η αυθεντία που ακούει στο όνομα Γκόρντον Ράμσεϊ επέστρεψε

Έχεις μάθει τι δεν πρέπει να παραγγέλνεις όταν τρως έξω και τώρα ήρθε η στιγμή να μάθεις σε ποιες χώρες θα φας το καλύτερο και πιο νόστιμο φαγητό. Και αυτό το μυστικό θα στο αποκαλύψει ο σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ για τον οποίο δεν χρειάζονται συστάσεις. Εκτός από την πολυετή καριέρα του στον χώρο της τηλεόρασης, ο σεφ έχει ανοίξει και πολλά κορυφαία εστιατόρια σε όλο τον κόσμο, από τις ΗΠΑ μέχρι το Χονγκ Κονγκ. Όταν ταξιδεύει, όμως, είναι πρόθυμος να εξερευνήσει τις τοπικές γεύσεις και να δοκιμάσει νέες συνταγές.

Μιλώντας με τον γιουτιούμπερ Τσο Σέουνγκ- Γιουν, ο σεφ μοιράστηκε τις χώρες που μπορεί κάποιος να φάει top φαγητό. Εάν είσαι καλοφαγάς, δηλαδή, πρέπει να τις έχεις στο radar σου.

Οι αγαπημένοι γαστρονομικοί προορισμοί του Γκόρντον Ράμσεϊ

Ο σεφ σημείωσε στη συνέντευξή του ότι το Λάος είναι ο αγαπημένος του γαστρονομικός προορισμός στον κόσμο. «Γύρισα πρόσφατα από το Λάος, και επιστρέφοντας στις επαρχίες και περνώντας χρόνο στην ύπαιθρο, μακριά από τις τουριστικές παγίδες, το φαγητό ήταν απλά απίστευτο», αποκάλυψε. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας ακόμα προορισμός με ιδιαίτερο φαγητό είναι το Βιετνάμ, ενώ η Ισπανία - και ιδιαίτερα η Μαδρίτη, είναι άλλο ένα αγαπημένο σημείο του για τέλειο φαγητό.

Τα πιάτα που μπορείς να δοκιμάσεις σε αυτές τις περιοχές

Αν και ο Γκόρντον Ράμσεϊ δεν ανέφερε συγκεκριμένα πιάτα από το Λάος στη συνέντευξή του στο YouTube, το ταξίδι του στη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας μπορείς να το δεις και στην εκπομπή του «Gordon Ramsay: Uncharted». Σε ένα απόσπασμα της, ο σεφ απολαμβάνει φρεσκοψημένα «toe biters», ένα είδος ζωύφιου που ζει στο νερό. Βέβαια, εάν δεν σου αρέσει ιδιαίτερα η ιδέα, το Λάος προσφέρει και άλλα νόστιμα φαγητά, όπως khao soi (σούπα με ζυμαρικά ρυζιού) και kua pak bong (τηγανητά λαχανικά).

Εάν αποφασίσεις να επισκεφτείς το Βιετνάμ, θα ανταμειφθείς με μια σειρά από γευστικές γαστρονομικές επιλογές και από ένα ιδιαίτερο street food. Ανακαλύπτοντας τους δρόμους του Βιετνάμ, θα βρεις το pho (σούπα ζυμαρικών), το banh mi (ένα σάντουιτς που φτιάχνεται με μπαγκέτα) και το bot chien (ένα stir-fry πιάτο που περιέχει τηγανητή ζύμη).

Στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στη Μαδρίτη, θα συναντήσεις επίσης μια ιδιαίτερη κουζίνα – η οποία ο σεφ ισχυρίστηκε ότι «ξεπερνάει την ιταλική κουζίνα». Ένα νόστιμο πιάτο της Μαδρίτης είναι το cocido madrileño, ένα παραδοσιακό στιφάδο, με βάση τα ρεβίθια.